In 2012 am iesit la pensie anticipata partial (penalizata).La implinirea varstei legale, in iulie 2013 am facut cerere (desi nu era necesar conf. legii 263/2010)
Am primit in 19 OCT. decizia de pensionare la limita de varsta corecta din data de 25 iulie 2013, emisa in 14.OCT.2013, prin posta cu recomandata AR.../18.10.2013, dar nici in IAN. 2014 nu a fost pusa in plata.
Desi de nenumarate ori am vorbit telefonic la ghiseele de la casa de pensii judeteana si am fost si personal la ghiseul pentru plati, nimeni nu ma lamureste cand se pune in plata. Tot mi se spune ca nu sunt programe pentru calcul cu noul coeficient de corectie pentru cei pensionati in 2012, conf. art. 170 din legea 263/2010, care insa deja s-a aplicat la plata pentru ian. 2014 (la pensia anticipata, deci penalizata).
Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca este legal sa nu pot intra in posesia drepturilor mele, deja comunicate de casa de pensii. Am inteles ca decizia nu s-a putut face in iulie, fiind mai multe dosare in lucru, dar nici dupa comunicare acesteia nu se poate pune in plata? Inteleg, deasemenea, ca au mult de lucru si mai trebuie timp pana sa puna la zi coeficientul de corectie , dar sa se continue penalizerea si dupa 3 luni de la comunicarea deciziei, cand de fapt exista un program, care deja a facut aplicarea noului coeficient de corectie , inca din ian. 2014, dar la pensia anticipata.
Cel mai recent răspuns:
Viorel_Lucaciu , utilizator
19:09, 4 Februarie 2014