avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stramutare hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stramutare hotar

Buna ziua!
Ma aflu in situatia in care vecinul, in mod abuziv a mutat gardul despartitor spre interiorul proprietatii mele, incalcandu-mi astfel proprietatea.Avand in vedere ca nu ma pot intelege amiabil cu acesta, as dori sa stiu cum imi recomandati sa procedez.

Va multumesc!
P.S.: Astept cu interes raspunsul dvs.
Avand in vedere ca sunteti vecini, cea mai buna cale (si ieftina!) ar fi sa apelati la un mediator.

Calea mai dificila este aceea de a-l actiona in judecata. Acest lucru presupune timp pierdut in instanta, sume de bani relativ mari necesare pentru taxele judiciare de timbru, onorariile de avocat si expert.
Vor fi administrate probe in cauza, inclusiv se va efectua o expertiza de specialitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2012
ContSters241434, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!
Doresc sa va intreb ce presupune apelarea la un mediator?
Sincer, avand in vedere ca speta are loc intr-o comuna, m-am gandit ca este de competenta primariei si eventual, a politiei locale.
mediator=persoana la care apelati SI O PLATITI sa vorbeasca cu vecinul dvs si sa-l convinga ca a savarsit infractiunea de tulburare de posesie, sa-i spuna ca e mai simplu sa se impace cu dvs decat sa mergeti la judecatorie... alte alea... pe care vecinul le stie..

altfel trebuie sa faceti revendicarea terenului ocupat de vecin fara drept, granituire prin care instanta sa stabileasca linia te teren corecta..plus o plangere penala

ContSters244210, utilizator
Trebuie sa intervin, pentru a lamuri care rolul unui mediator, intr-un conflict.
In nici-un caz Mediatorul nu se poate duce sa vorbeasca cu o parte si sa ii explice care vor fi urmarile, daca nu accepta sa solutioneze conflictul. Acesta poate fi eventual rolul unui avocat, daca este imputernicit de parte, sa poarte o astfel de discutie.

Meditorul, in urma investirii lui cu cererea unei parti, depune toate diligentele pentru a aduce si cealalta parte, la masa negocierii. In prezenta mediatorului, care faciliteaza comunicarea partilor aflate in conflict, acestea ajung la solutie reciproc avantajoasa. In cazul in care conflictul este insumontabil, insusi mediatorul recomanda deschiderea unei actiuni in instanta.

Diferenta majora intre "calea medierii" si "calea instantei" se concretizeaza in faptul ca, in prima varianta partile decid pentru ele si ambele sunt multumite, pe cand in cea de a doua varianta, decide numai judecatorul si cu siguranta una din parti este nemultumita.
da, poate am exagerat putin
...
si pe dvs tre sa va convinaga mediatorul ca suta de metri din terenul dvs nu-i asa mult si vecinul a gresit ..ar fi trebuit sa se multumeasca doar cu jumatate:">

ma raportez la speta postata si nu alte spetze
ContSters244210, utilizator

Alte discuții în legătură

Medierea = justitia simplificata ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Cum e cu medierea ? Cand doua parti sunt in conflict, acestea au nevoie de o a treia parte care sa dezamorseze starea de conflict a celor doua parti. Pesoana ... (vezi toată discuția)
Care dintre partile aflate intr-un conflict poate apela la un mediator? hyo hyo Buna ziua! ma numesc Marinela din Iasi si as dori sa ma ajutati intr-o problema . Am avut un proces cu final in favoarea mea dar paratul a depus recurs ... (vezi toată discuția)
Eu platesc mediatorul-mi se pare normal sa prezinte variantele mele,nu-i asa? mieluu mieluu am proces pentru iesire din indiviziune-teren. am incercat si cu medierea.mediatorul s-a prezentat acasa la persoana cealalta,aceasta a spus ca va veni la ... (vezi toată discuția)