avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

Buna all am 32 de ani mama a divortat in anul 2011 de tata,as fi dorit sa stiu care sunt procedeele de trecere la numele mamei mele de famile.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: silvia30 , utilizator 16:20, 31 Martie 2012
Adica dvs. doriti sa purtati numele mamei de dupa desfacerea casatoriei?
Daca da, schimbarea numelui unei persoane poate avea loc pe cale administrativa.Schimbarea numelui poate fi realizata pentru anumite motive insa.
Urmati acest link si cititi si dvs. despre procedura si in ce conditii poate avea loc.

www.avocatnet.ro/content/art...
Mutumesc frumos.Deci mama daca a divortat de tata ea in timpul casatoriei cu tata a purtat numele tatalui meu de familie fiind popescu ea acum divortand de tata a trecut la numele ei de fata fiind dogaru numele ei de famile,eu acum daca vreau sa trec pe numele mame mele de familie as fi dorit sa stiu cat ar dura toate formalitatile este nevoie de hotarare judecatoreasca?multumesc.
Nu prin hotarare judecatoareasca, persoana care solicita schimbarea numelui pe cale administrativa va depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat in subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala isi are domiciliul.

multumesc va doresc o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa mama danaro danaro Cum trebuie procedat in cazul schimbarii numelui dupa mama in cazul in care parintii sunt divortati de 25 de ani si baiatul, de 24 de ani, doreste sa poarte ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume marleen7019 marleen7019 Buna ziua,sant casatorita din martie 2008, si in urma casatoriei am luat numele sotului meu. As dori sa revin la numele pe care-l purtam inainte. Sotul este ... (vezi toată discuția)