avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilant ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilant ONG

Buna ziua. Anul trecut am infiintat cu cativa colegi, o asociatie studenteasca, un ONG. Exista un bilant contabil, sau alte declaratii pe care ar trebui sa le raportam lunar/anual la Directia Fiscala, sau altor organe de control ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:40, 31 Martie 2012
Da. Trebuie sa contactati un contabil autorizat membru CECCAR care sa va intocmeasca si semneze bilantul. Apoi bilantul trebuie aprobat in sedinta adunarii generale a ong.
Notă informativă ANAF in atenţia ONG-urilor – referitor la încheierea exerciţiului financiar al anului 2011
Persoanele juridice fără scop patrimonial prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, întocmesc situaţii financiare anuale la 31 decembrie în conformitate cu Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1969/2007, utilizând programul de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice pentru acestea.
Situaţiile financiare anuale cuprind:
- bilanţ,
- contul rezultatului exerciţiului.
Organizaţiile patronale şi sindicale, precum şi alte organizaţii fără scop patrimonial, care nu desfăşoară activităţi economice, cu excepţia persoanelor juridice fără scop patrimonial de utilitate publică, întocmesc situaţii financiare anuale simplificate care cuprind:
- bilanţ prescurtat,
- contul prescurtat al rezultatului exerciţiului.
Situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2011 se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice pe suport magnetic, însoţite de formularele editate cu ajutorul programului de asistenţă, semnate şi ştampilate, conform legii, precum şi de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, după caz, precum şi procesul–verbal al adunării generale privind aprobarea situaţiilor financiare anuale.
Potrivit prevederilor art. 3 din Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1969/2007, situaţiile financiare anuale ale persoanelor juridice fără scop patrimonial de utilitate publică, potrivit legii, sunt supuse auditului financiar, care se efectuează de către auditori financiari, persoane fizice sau juridice autorizate, în condiţiile legii, cu respectarea reglementărilor contabile aplicabile persoanelor juridice fără scop patrimonial.

[ link extern ]

Iar aici aveti softul pentru bilantul care trebuie intocmit de ONG-uri.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant ong marinus_tl marinus_tl Buna seara,am un ong din 2011 pe care doar l-am infiintat si trebuie sa depun bilant pe 2011 si 2012 ma puteti ajuta -ce versiuni trebuie sa completez si ce ... (vezi toată discuția)
Bilanțul anual pentru ong nikc10 nikc10 Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Bilantul anual al ong-ului. Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Daca in anul 2023, in cadrul ONG-ului am avut doar cateva cheltuieli (din imprumutul unui membru al CD), fara a realiza activitate economica sau ... (vezi toată discuția)