Buna tuturor,
In cursul anului 2007 am efectuat expertizele juridice (constructii) in cateva dosare civile . Instanta fixa un onorariu provizoriu pe care partile care solicitau expertiza erau obligati sa-l achite. Dupa efectuarea expertizei, in functie de cheltuieli si volumul de munca fixam un pret final pe care partile trebuia sa-l achite, dar , dupa finalizarea procesului acestia nu mai achitau diferenta de onorariu.
Asi dori , daca sunteti amabili, sa ma ajutati in sensul de a-mi spune pasii si procedura ce trebuie urmate pentru a-mi recupera diferentele de onorariu.
Cu respect, va multumesc anticipat
Alex
Vorba colegei, provizoriu e mama.....#-o.Ma intreb de ce instanta nu a fixat un onorariu definitiv ?
nu aveti pentru ce sa ne multumiti, se pare ca nu veti reusi, din pacate.:(
Multumesc pentru timpul acordat si pentru raspuns, dar, onorariul provizoriu este fixat de instanta in momentul numirii mele ca expert in respectiva cauza si prin urmare acesta nu poate avea reprezentarea complexitatii expertizei pentru a fixa un onorariu final de accea onorariul provizoriu trebuie achitat pana in momentul depunerii raportului de expertiza in instanta. Altfel, in momentul predarii raportului de expertiza, in cuprinsul acestuia se afla si decontul detaliat cu onorariul final , asadar instanta si partile iau in acel moment cunostinta de toata suma ( partea care a solicitat expertiza se obliga sa achite restul de onorariu ). Mai mult sunt judecatori care in cazul in care nu gasesc in dosar dovada achitarii restului de onorariu, nu continua dezbaterea fondului si obliga partile la plata acesteia. Este adevarat ca sunt putini astfel de magistrati. Asadar, astfel de diferenta de onorariu mai am de recuperat de la parti, am inteles ca se poate realiza acest drept printr-o actiune civila dar asi dori sa aflu articolele in baza carora sa-mi intemeiez actiunea!
Va multumesc !
Taxe expertize
florescu58
Doresc sa aflu , daca taxele pentru expertize ( contabila , auto , imobiliara , valoarea unui teren ) in cazul partajului sunt fixe sau difera in functie de ... (vezi toată discuția)