am primit, conform legii ajutoare la iesirea la pensie de invaliditate ,suma din care s-a retinut cas,cass,impozit.
INTREBARI:
1.este corect ca din aceste ajutoare sa se retina atatea contributii ,totalul insumand aprox. 30 % din suma ex. 128 mil. vechi
2.Daca se retin eu stiu ca suma primita se calculeaza la punctajul de pensie ca si contributie adica se acorda un anumit punctal raportat la suma primita
1.Ajutoarele pentru iesirea la pensie sunt drepturi de natura salariala. Codul fiscal prevede acest lucru, deci se retin toate contributiile aferente.
2. Dupa ce primiti decizia de pensie puteti face cerere de recalculare, pentru a fi incluse in punctaj si ultimele venituri realizate de dvs.
Ganditi-va ca dosarul de pensie l-ati depus la o data anume, iar suma de care vorbiti v-a fost acordata ulterior, cand v-ati facut lichidarea la locul de munca. Nu are cum sa fie inclusa de la inceput in calculul pensiei.
Multa sanatate!
Este vorba numai despre venituri nu si despre stagii, nu-i asa? Daca nu sunt decat venituri, puteti sa solicitati si acum recalcularea drepturilor de pensie. Temeiul legal este art. 107, alin. (3) din Legea nr. 263/2010.
da doamna Pintea sunt doar venituri(ajutoare la iesirea la pensie de invaliditate),bani ches fara alte inplicatii la stagii sunt supuse impozitarii,cas,cass.
Indicele de corectie
fanfan67
am primit pensia de invaliditate luna aceasta doar marita cu acel procent de 3;70 fara indicele de corectie am iesit in anul 2012 la pensie de invaliditate eu ... (vezi toată discuția)