avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită avocat care sa ma reprezinte mia cerut 30% plus 20%
Discuție deschisă în Executare silită

avocat care sa ma reprezinte mia cerut 30% plus 20%

am nevoie de o persoana care sa ma ajute.
cu 3 ani in urma fratele meu a murit in acident ruiter,mama avind nevoie de un avocat ,nu stiu cum a gasit un avocat care sa tinut de capul ei,si a semnat un contract la notar ia facut si procura,in care mama nui dattea nici un ban doar la sfirsit 30% din daune morale si materiale ,iar daca face si inchispare inculpatul ii mai da inca 20%.eu neffind cu ea sint departe ma chemat si mia zis trebuie sa vii si tu o zi semnezi contractul si pleci.dupa ce am semnat am plecat.
timpul a trecut la procese sa prezentat f.putin ,in penal DELOC,pe mine nu ma informat cu nimic,la recurs lucrurile nu au fost prea placute si iam dat telefon lui mama sa anuleze avocatul imediat,se duce mama si arata la notar procura o anuleaza iar contractul ZICE CA NU SE POATE .CE PUTEM FACE ACUM?
NU ESTE LEGAL CEEA CE A FACUT EL,nu nea taiat chitanta pentru nimic niciodata practic nea facut sa fim datori la el ,si acum trebuie sa i dam 30%di daune il pot chema in proces sau la barou sa arat ce a afacut el?
multumesc mult
cineva care sa ne ajuteX-(#-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:43, 1 Aprilie 2012
Pai pt ce vreoiati sa va taie chitanta, i-ati dat vreun ban ?
Pana la urma, a obtinut ceva daune sau nu ?
Ati incheiat un contract si sunteti obligati sa ii respectati clauzele. Neprezentarea unui avocat la termene depinde de acesta, sunt situatii cand prezenta unui avocat in fata completului de judecata nu se impune. Daca in urma procesului ati obtinut acordarea de daune, este logic ca a fost si aportul avocatului care a stiut sa sustina problema dvs. in fata instantei (chiar si prin intocmirea unor documente, spre exemplu note de sedinta), deci omul a muncit pentru dvs. si in consecinta trebuie platit. In privinta chitantei, daca nu i-ati dat nici un ban nu are de ce sa va emita un astfel de document. Daca i-ati dat si nu va emis chitanta, cereti-i, daca refuza formulati o plangere impotriva lui la Baroul de Avocati de care apartine.
Puteti invoca clauza de Quota litis,conform art. 135 din Statutul profesiei de avocat:
"ART. 135
(1) Este interzis avocatului să-şi fixeze onorariile în baza unui pact "de quota litis".
(2) Pactul "de quota litis" este o convenţie încheiată între avocat şi clientul său, înainte de soluţionarea definitivă a unei cauze, convenţie care fixează exclusiv totalitatea onorariilor avocatului, în funcţie de rezultatul judiciar al cauzei, indiferent dacă aceste onorarii constau într-o sumă de bani, un bun sau orice altă valoare."
Clauzele abuzive din contracte pot fi anulate de instanta,chiar daca ati semnat.
a abuzat de mama care era vulnerabila si de mine,si la procesul penal nea lasat descoperiti ,ne apromis CA FACE EL TOT ANGAZEAZA AVOCAT IN PENAL,si inculpatul care era beat mort pe contrasens noi aveam nevoie de un avocat in penal,nici nu sa prezentat si am ramas descoperiti....nici daune nu a obtinut .....vreau sa apelez la executor ce ma sfatuiti

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)
Caut avocat - drept penal Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Am un dosar in care un prieten a fost bătut, 45 zile de îngrijiri medicale fiind minor. Agresorii fiind cu relații au tras de timp și au ... (vezi toată discuția)