avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caut avocat - drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caut avocat - drept penal

Buna ziua
Am un dosar in care un prieten a fost bătut, 45 zile de îngrijiri medicale fiind minor.

Agresorii fiind cu relații au tras de timp și au clasat dosarul. Primind de ceva timp soluție de clasare.

Caut un avocat care sa ajute sa ia daune morale, iar in urma daunelor sa plătesc 25% din suma , ex 10.000€ daune ,2500€ onorariu avocat, nu dispune de bani acum.

Am nevoie de un avocat iscusit care sa fie interesat. Am făcut contestație la clasare și acum este pe rol.

Mesaj privat pentru detalii
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:57, 18 Noiembrie 2021
Conform Statutului Avocatilor, este interzis avocatului să îşi fixeze onorariile în baza unui pact de quota litis. Pactul de quota litis este o convenţie încheiată între avocat şi clientul său înainte de soluţionarea definitivă a unei cauze, convenţie care fixează exclusiv totalitatea onorariilor avocatului în funcţie de rezultatul judiciar al cauzei, indiferent dacă aceste onorarii constau într-o sumă de bani, un bun sau orice altă valoare.
In concluzie, avocatul poate sa isi fixeze un onorariu de succes (decât în legătură cu latura civilă a cauzei) dar dupa ce se stabileste onorariul pentru asistenta juridica/reprezentare.

Da, nu se poate asa cum vreți.
Orice avocat isi va da seama cât de greu este sa obțină ceea ce vreți dacă este vorba de relații și corupție.
Nu se baga nimeni gratis la asa ceva si sa mai încalce și legea deja este fără sanse.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat ionut230 ionut230 Credeti ca exista sansa sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte intr-un caz de partaj iar in urma finalizari acestuia sa vand unul dintre terenuri la care sa ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)