avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa complicitate furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa complicitate furt

Cam cat se primeste pentru complicitate furt casetofon auto? Persoana respectiva a fost prinsa in fapt, retinuta pentru 24 de ore, iar peste cateva luni urmeaza sa aiba loc si procesul.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:13, 1 Aprilie 2012
Nu exista o pedeapsa standard,pedeapsa o sa fie individualizata de instanta de judecata.
Pedeapsa prevazuta de lege pentru complice este aceiasi ca si pentru autor.
Furtul calificat se pedepseste de la 3 ani la 15 ani.

Nimeni nu poate sa va spuna exact cam cat se primeste pentru complicitate la furt, pentru ca aplicarea pedepsei este atributul judecatorului, care la individualizarea la pedepsei va tine seama de mai multi factori, printre care:circumstantele reale in care a fost savarsita fapta, contributia complicelui, persoana infractorului, conduita acestuia anterior savarsirii faptei, respectiv daca este cunoscut cu antecedente penale sau nu, atitudinea acestuia dupa savarsirea faptei, precum si alte criterii...
Da, este greu de spus ce pedeapsa va aplica instanta fara un studiu de caz.
In functie de circumstantele cauzei se va aplica si pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat RazvanAma RazvanAma Buna seara , in noiembrie 2010 eu impreuna cu un prieten am sustras 140 litri de motorina dintr-un tir, acum sunt trimis in judecata. As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Am condus fara a poseda permis si fiind sub influenta alcoolului pampam00 pampam00 buna am si eu o intrebare. am condus fara a poseda permis de conducere, sub influenta alcoolului am intrat intr-un copac, avand o alcoolemie de 1.27mg in ... (vezi toată discuția)
Amenda penala sau inchisoare? Sebastian1990 Sebastian1990 Atunci cand o infractiune are ca pedeapsa amenda sau inchisoare (de la 3 luni la un an) cum se alege intre cele doua? In ce caz se pedepseste cu inchisoarea ... (vezi toată discuția)