avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poprire pe indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poprire pe indemnizatie copil

BUNA ZIUA !
DACA AM RESTANTA LA BANCA (2 LUNI) ARE DREPTUL SA-MI OPREASCA INDEMNIZATIA E SINGURUL VENIT E LEGAL?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 1 Aprilie 2012
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .
...

2. Deci nu vi se poate retine din indemnizatia pentru CCC decat sume reprezentand indemnizatie incasata necuvenit.

3. Mergeti cu acest text de lege la banca si la cei care au pus poprire pe indemnizatie si spuneti ca ii veti actiona in judecata daca nu va restituie banii si mai continua cu retinerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe indemnizatia de cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani si pe alocatia acestuia dspataru75 dspataru75 Buna seara, In urma achizitionarii unui produs electrocasnic cu multi multi ani in urma, mi s-a facut si un card de credit. Am platit produsul pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului zamfircristian zamfircristian o banca are voie sa_ti traga din cont bani , respectiv de pe cardul de salarii, bani proveniti din dreptul copilului, respectiv indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Poprire din indemnizatie creștere copil caldararuiuliana caldararuiuliana Buna seara, daca indemnizația de creștere copil imi intra pe card prin banca se poate sa imi fie blocat contul său sa imi oprească? (vezi toată discuția)