avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

o banca are voie sa_ti traga din cont bani , respectiv de pe cardul de salarii, bani proveniti din dreptul copilului, respectiv indemnizatia de crestere a copilului, fara acordul meu, (ex. sunt dator la o banca cu suma de 3200 lei, reprezentand descoperire de salariu, dar din cauza faptului ca am fost dat afara de la munca nu am mai putut sa platesc dobanda circa 3, 4 , luni, atunci banca a inceput sa_mi traga toata suma de pe cardul de salariu unde imi erau virati banii pt. cresterea copilului, iar eu traind pana in momentul de fata doar din alocatia copilului ) va rog sa_mi spune_ti daca este legal ceea ce se intampla , precum si unde ma pot adresa pentru clarificarea situatiei, va multumesc
Cel mai recent răspuns: zamfircristianmarius , utilizator 21:56, 30 Decembrie 2011
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 20

(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.
...

2. Asta inseamna ca din indemnizatia pentru CCC nu se pot retine decat eventualele sume primite in plus pentru aceasta indemnizatie.

3. - Aratati bancii acest text de lege si apoi spuneti ca o veti actiona in judecata.
- Ar fi bine sa aveti si un avocat langa dvs. cand discutati cu reprezentantul bancii.
va multumesc foarte mult domnule valeriu pentru raspuns, va doresc multa sanatate si un an nou cat mai bun
domnule valeriu ordonanta OUG 111/2010 se aplica si_n cazul copiilor nascuti pana la data de 1 ianuarie 2011, copilul meu e nascut la 13 mai 2010, conform art. 28 si 30 din OUG 111/2010, deci este valabil ce mi_ati scris dvs, si imi cer scuze pentru deranj va salut cu respect
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
zamfircristianmarius, utilizator
Dvs. ati intrat in CCC in baza OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului si aceasta spune acelasi lucru:

Art. 15. - Drepturile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã nu pot fi urmãrite silit decât în vederea recuperãrii, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
OUG nr.111/2010 nu se aplica in cazul dvs .. insa sunt incidente prevederile OUG nr.148/2005 care la art. 15 prevede acelasi lucru , si anume :
Art. 15. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.

Alte discuții în legătură

Executare silita si indemnizatie copil alexatodea alexatodea Buna ziua, In urma imposibilitatii achitarii ratelor la un credit de nevoi personale, am primit de la un executor judecatoresc o notificare de executare ... (vezi toată discuția)
Poprire din indemnizatie copil Sabiflo1202 Sabiflo1202 Am un sold de 3000 de ron unei banci. S_a pus poprire pe indemnizatia de creștere copil in valoare de 900 de lei! Lasandu_mi 230 de lei alocatia ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatie crestere copil? socata socata buna ziua..banca unde am cardul de salar( acum virandu-se indemnizatia copilului) imi retraje in fiecare luna dobanda pentru acel card care ... (vezi toată discuția)