avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire din indemnizatie copil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire din indemnizatie copil

Am un sold de 3000 de ron unei banci. S_a pus poprire pe indemnizatia de creștere copil in valoare de 900 de lei! Lasandu_mi 230 de lei alocatia copilului!este legal? Eu știam ca nu au voie nici din indemnizatie sa ia!
Cel mai recent răspuns: Sabiflo1202 , utilizator 15:15, 13 Aprilie 2019
Aveți alte bunuri mobile sau imobile din care să va tragă datoria`?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20
(1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
.....

Art.729 C.proc.civ.
.....
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.


Prin urmare, din indemnizatia pentru CCC nu se pot face alte retineri decat in vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
Auto nu am dar am 25%din apartamentul parintilor tatal meu a decedat si am facut succesiunea. Am sunat la banca si au spus ca ei nu au favut poprire pur si simplu au retras banii din cont ptr a acoperi cardul de cumparaturi si ca e legal
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Sabiflo1202, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi asta nu este executare silită. Dvs aveți un card cu descoperire de cont. Ați împrumutat bani din descoperitul de cont, iar Banca cum este normal și corect, și-a tras banii ei.

Deci, Banca a procedat corect și legal, dar NU va executat silit.
Dacă nu vă convine să mai beneficiați de acest descoperit de cont, puteți cere băncii să va închidă posibilitatea de a vă mai putea împrumuta de la Bancă prin descoperitul de cont.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Dapix, utilizator
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din indemnizatie creștere copil caldararuiuliana caldararuiuliana Buna seara, daca indemnizația de creștere copil imi intra pe card prin banca se poate sa imi fie blocat contul său sa imi oprească? (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Buna seara - poprire cont indemnizatie si alocatii Georgeta narcisa Georgeta narcisa Acum 2zile am primit pe email de la banca de unde am cont ca mi s_a facut poprire pe cont,precizez ca in prezent beneficiez de indem crsterere copil si ... (vezi toată discuția)