avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Soțul va intra în CCC,dar are poprire pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Soțul va intra în CCC,dar are poprire pe salariul. ...

Buna ziua. Soțul va intra în CCC,dar are poprire pe salariul. Cum se calculează indemnizația ținând cont că îi oprește firma banii nu banca. Firma depune într-un cont ce îl au de la executor. Se calculează ce ii intra pe cont după poprire? Se calculează după fluturas pe care o să apară și poprirea din soldul final după poprire? Sau se calculează net-ul fara poprire? Îl afectează cu ceva la calcul de indemnizație poprirea? El de exemplu are 4308 brut,3000 in mana. După poprire rămâne cu 2300. Sa calculez indemnizația cu 3000 sau cu 2300?. Mulțumesc pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 31 Octombrie 2023
Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului. Aceasta nu poate fi mai mica de 1.250 de lei și nici mai mare 8.500 de lei .

Indemnizația se calculeaza la salariul net de 3000 .
Indemnizația de creștere copil sau alocația pot fi supuse proprii? Mulțumesc
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20
(1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
.....

Art.729 C.proc.civ.
.....
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.


Prin urmare, din indemnizatia pentru CCC nu se pot face alte retineri decat in vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
Buna seara! Daca nu am platit un abonament se poate pune proprie pe indemnizație? Specific că eu iau indemnizația de la liceu pe card
Indemnizația primită pe durata concediului de creștere a copilului (CCC) poate fi executată silit orice tip de datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire din indemnizatie creștere copil caldararuiuliana caldararuiuliana Buna seara, daca indemnizația de creștere copil imi intra pe card prin banca se poate sa imi fie blocat contul său sa imi oprească? (vezi toată discuția)
Poprire din indemnizatie copil Sabiflo1202 Sabiflo1202 Am un sold de 3000 de ron unei banci. S_a pus poprire pe indemnizatia de creștere copil in valoare de 900 de lei! Lasandu_mi 230 de lei alocatia ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu de maternitate/indemnizatie crestere copil. gabrielstr gabrielstr Buna ziua, Sotia mea este insarnicata si, din pacate, are poprire, pentru un credit neplatit, de 1/3 din salariu. Intrebarea mea este daca veniturile din ... (vezi toată discuția)