avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara - poprire cont indemnizatie si alocatii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara - poprire cont indemnizatie si alocatii

Acum 2zile am primit pe email de la banca de unde am cont ca mi s_a facut poprire pe cont,precizez ca in prezent beneficiez de indem crsterere copil si alocatie..ce pot face ca sa pot beneficia de contul meu?
Exista vreo cale de a impiedica banca sa imi faca oprire pe indem crestere copil?
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20
(1) - Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
.....

Art.729 C.proc.civ.
.....
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.


Prin urmare, din indemnizatia pentru CCC nu se pot face alte retineri decat in vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
Si pot face ceva in privinta aceasta,ma pot adresa bancii in leg cu poprirea?
In caz de poprire, aratati bancii prevederile mentionate mai sus .
Si credeti ca se va rezolva?pentru ca sincer nu m_s anuntat nimeni nimik,m_am trezit asa cu sms de la banca unde am.contul resp..nu este corect pt ca eu beneficiez de indem crestere copil,si nu mi se pare normal sa opreasca drepturile copiilor mei

Alte discuții în legătură

Poprire din indemnizatie copil Sabiflo1202 Sabiflo1202 Am un sold de 3000 de ron unei banci. S_a pus poprire pe indemnizatia de creștere copil in valoare de 900 de lei! Lasandu_mi 230 de lei alocatia ... (vezi toată discuția)
Cont în care primesc alocația și indemnizația blocat de executor Mlauradenisa Mlauradenisa Buna seara! Azi am primit un sms prin care sunt anuntata ca am contul blocat de catre un executor. Intrebarea mea este are voie sa blocheze contul daca eu ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)