avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificari legislative privind montarea unei centrale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificari legislative privind montarea unei centrale termice de apartament

As vrea sa stiu daca pentru montarea unei centrale termice de apartament, mai este nevoie de semnaturile vecinilor si in ce conditii?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
sandututui, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandututui , utilizator 20:59, 5 Aprilie 2012
Prealabil montarii unei CT trebuie sa va deconectati de la sistemul de incalzire si alimentare cu apa calda.
Iata ce scrie in legea 325/2006 a serviciului de gospodarie comunala.
SECŢIUNEA a 5-a
Protecţia utilizatorului de energie termică
Art. 30
................
2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
.....................
4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.
multumesc mult ptr raspuns! legea 325/2006, o parcursesem dar am sperat ca au aparut modificari legislative din 2066 pana in 2012 si am sperat sa nu mai fie nevoie de semnaturile vecinilor de apartament, mai ales in conditiile in care, cei la care ma refer, au montat deja CT
Ma impiedic de un vecin foarte bun, care refuza sa-mi semneze ...Oricum , multumesc ptr sprijin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)
Debransare dalkia Mocanufiliz Mocanufiliz Buna ziua Am cumparat un apartament in vara anului 2013. Am vrut sa ma debransez de la sistemul de incalzire si apa calda de la asociatie ei m au trimis la ... (vezi toată discuția)
Încălzire apartament marianalin marianalin Buna ziua, locuiesc la et.4 și detin centrala termica din 2008, intr-un bloc cu 4 etaje vecinul de la etajul.3 să debranșat de la termoficare am semnat ... (vezi toată discuția)