avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate sotia sa stea doi ani in concediu pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate sotia sa stea doi ani in concediu pentru cresterea copilului?

Salutare tuturor, cinste celor ce au facut siteul avocat, fratilor dati-mi o mina de ajutor, ca nu mai inteleg nimic, sotia mea trebuie sa nasca in luna mai, noi deja sintem hotariti ca mama sa stea 2 ani cu copilul si evident sa primeasca indemnizatia ( ca are cotizare minim 1 an)intrebarea este : poate sta acasa cu copilul in cic cei 2 ani fara sa ne deranjeze patronatele... ? multumesc anticipat.B-)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:10, 2 Aprilie 2012
1. - Sotia dvs. poate sa aleaga sa stea in CCC pana acesta face 1 an sau 2 ani.
- Daca alege varianta pana la 1 an si reia activitatea inainte sa implinesca copilul 1 an atunci va beneficia de un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. - De ce sa va deranjeze "patronatele"?
- Cat timp este in CCC sau cat primeste stimulentul de insertie nu poate fi concediata decat daca firma este in faliment sau reorganizare judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil fanica2005 fanica2005 buna seara, va rog foarte mult sa-mi spuneti care este procedura prin care tatal poate sa beneficieze de CIC,tinand cont de faptul ca mama nu are si nu a ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie tata econo econo Tatal a beneficait de cic pentru ca mama nu realizeaza venituri.Copilul implineste 2 ani in 2.11.2014. Tata se reintoarce la munca incepand cu 3.10.2014? ... (vezi toată discuția)