avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU INGRIJIRE COPIL

buna seara,
va rog foarte mult sa-mi spuneti care este procedura prin care tatal poate sa beneficieze de CIC,tinand cont de faptul ca mama nu are si nu a avut loc de munca ,
in ce conditii poate relua lucrul -dupa cat timp- minim,
-poate beneficia la reinceperea serviciului de cei 500 ron pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?
cu multumiri anticipate,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 10 Noiembrie 2012
1. Daca mama nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate atunci tatal copilului beneficiaza de CCC incepand cu data nasterii copilului.

2. - Daca opteaza pentru CCC pana la 1 an si reia activitatea inainte sa implineasca copilul 1 an beneficiaza de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.
- Daca opteaza pentru CCC pana la 2 ani si reia activitatea dupa ce sa implineste copilul 1 an beneficiaza de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.

3. - Dar exista posibilitatea ca tatal sa beneficieze direct de stimulentul de insertie, de la data nasterii copilului, fara sa intre in CCC.
- In acest caz mergeti la Primarie si solicitati direct stimulentul de inserttie, fara a mai intra in CCC.
multumesc foarte mult.
deci,daca am inteles bine, chiar daca nu intra nici un parinte in CIC, deoarece copilul sta cu mama-fara serv-,tatal poate primii acel stimulent de 500 ron?
Da, ati inteles bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil (post natal) crisschirita crisschirita In cazul in care mama (lahuza) nu beneficiaza de un venit, poate tatal copilului (care beneficiaza de venit) sa intre in CIC imediat dupa nasterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Buna ziua, Situatia este urmatoarea: eu am fost somera pana in luna martie anul 2012 iar dupa aceasta data nu am am mai avut venituri. Urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)