avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil (post natal)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil (post natal)

In cazul in care mama (lahuza) nu beneficiaza de un venit, poate tatal copilului (care beneficiaza de venit) sa intre in CIC imediat dupa nasterea copilului?(fara a mai astepta cele 42 zile de post natal)
Daca intrerupe dupa o luna concediul, primeste stimulentul lunar de 500 lei pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:21, 22 Ianuarie 2013
1. Daca mama nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci tatal poate beneficia de CCC incepand cu data nasterii copilului.

2. Daca opteaza pentru CCC pana la 1 an si reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si dupa o luna de CCC)) va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

3. - Dar tatal poate beneficia direct de stimulentul de insertie (fara sa mai intre in CCC) incepand cu data nasterii copilului.
- Pentru aceasta va depune la Primarie aceleasi acte ca si pentru CCC dar in cerere va stipula ca doreste stimulentul de insertie.
- Sa mearga la Primarie sa ia lamuriri suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Buna ziua, Situatia este urmatoarea: eu am fost somera pana in luna martie anul 2012 iar dupa aceasta data nu am am mai avut venituri. Urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Daca mama nu are contract de munca, nu este nici in somaj, somajul ei incetand in martie 2012 si de la acea data nu mai realizeaza venituri, se mai poate cere ... (vezi toată discuția)