avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... part time am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

part time am nevoie de ajutor

AS DORI SA MA AJUTE CINEVA...
Sunt incadrata cu 1/2 norma (4 ore) la o unitate unde am si carnetul de munca si unde nu primesc tichete de masa... Din iulie anul acesta am fost acceptata cu1/2 norma la un supermarket. Am spus de la inceput care este situatia mea de la prima unitate si m-au acceptat asa, am semnat contractul de munca in care se specifica ca iau salariu si tichete de masa pentru 1/2 norma. Acum dupa 5 luni vin si-mi spun ca nu mai am drepul la tichete si ca imi opresc banii....
As dori sa stiu ce lege ma poate ajuta.... si daca am dreptul la tichete in situatia mea
Multumesc din suflet celor care ma vor ajuta.
Cel mai recent răspuns: MikyM , utilizator 10:11, 27 Noiembrie 2008
Salariatii din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome si din sectorul bugetar, precum si din cadrul unitatilor cooperatiste si al celorlalte persoane juridice sau fizice care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca, denumite in continuare angajator, pot primi o alocatie individuala de hrana, acordata sub forma tichetelor de masa, suportata integral pe costuri de angajator (art.1 alin.1 din Legea nr.142/1998 privind acordarea tichetelor de masa).

Din cuprinsul textului de lege rezulta ca pot beneficia de tichete de masa salariatii care au incheiat un contract individual de munca, indiferent de natura acestuia (cu norma intreaga sau timp partial, pe durata nedeterminata sau nedeterminata).
Asadar, puteti beneficia de aceste tichete de masa ... insa legea nu prevede obligativitatea acordarii de tichete, ea lasa la latitudinea angajatorului aceasta oportunitate de acordare a tichetelor de masa.
Va MULTUMESC din suflet domnule Elis.... Mi-ati luat o piatra de pe inima. Acum stiu ce am de facut... Inca o data multumesc pentru ajutor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept castigat nu poate fi luat ancabanciu ancabanciu Buna ziua . Ajutati-ma si pe mine . Unde scrie si ma refer la lege art. ca un drep castigat nu poate fi luat. ma refer la tichetele de masa date de angajator ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Florenta30 Florenta30 Buna ziua, referitor utilizare tichete de masa primite de salariat: va rog sa-mi spuneti daca intr-un supermarket se poate plati cu tichete de masa hrana ... (vezi toată discuția)