avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept castigat nu poate fi luat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept castigat nu poate fi luat

Buna ziua . Ajutati-ma si pe mine . Unde scrie si ma refer la lege art. ca un drep castigat nu poate fi luat. ma refer la tichetele de masa date de angajator poate sa nu le mai acorde?
e vorba de neretroactivitatea legii...adica nu va pot lua tichetele castigate la care aveati dreptul legal...insa legea se poate schimba sa nu mai beneficiati
Justitia restaurativa spune ca pagubitul trebuie repus in drepturile care le-ar fi avut daca n-ar fi fost privat de ele. Asta inseaman ca desi statul nu le va mai da lor tichete de masa sa va dea dvs, cei care v-au pagubit trebuie oricum sa va dea contravaloarea lor. Ati putea cere asta printr-un proces civil banuiesc. Trebuie sa va interesati despre concret la un avocat mai bine, dar se poate.
ancabanciu a scris:

Buna ziua . Ajutati-ma si pe mine . Unde scrie si ma refer la lege art. ca un drep castigat nu poate fi luat. ma refer la tichetele de masa date de angajator poate sa nu le mai acorde?

Legea nu obliga pe angajator la acordarea tichetelor de masa ... Art. 1 din Legea nr.142/1998 prevede :
(1) Salariatii din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome si din sectorul bugetar, precum si din cadrul unitatilor cooperatiste si al celorlalte persoane juridice sau fizice care incadreaza personal prin incheierea unui contract individual de munca, denumite in continuare angajator, pot primi o alocatie individuala de hrana, acordata sub forma tichetelor de masa, suportata integral pe costuri de angajator.
(2) Tichetele de masa se acorda in limita prevederilor bugetului de stat sau, dupa caz, ale bugetelor locale, pentru unitatile din sectorul bugetar, si in limita bugetelor de venituri si cheltuieli aprobate, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.
Ar fi fost bine sa aveti o conventie scrisa semnata de ambele parti in ceea ce priveste acordarea tichetelor de masa. Daca aceasta nu exista, ramane la latitudinea angajatorului sa acorde aceste tichete, asa cum scrie in Legea 142/1998, art.1.
Cu stima
Corect, depinde de contractul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca o firma pentru a acorda tichete de masa angajatilor. Am citi legea 142/1998 - Legea ... (vezi toată discuția)
Acordarea tichetelor de masa jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Da ca o societate comerciala nu are profit intr-o luna, poate acorda tichete de masa? Contravine acest lucru legii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator ,.. Babuion Babuion As dori sa stiu care este criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator,daca este stabilit prin lege si daca aceasta poate fi impusa ... (vezi toată discuția)