avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Micsorare capital societate comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Micsorare capital societate comerciala

Buna ziua.
Daca sunt partener la o societate comerciala si vin cu partea mea de contributie la capitalul social, pot ulterior sa imi retrag aceasta contributie ? Daca da, in conditii ? Si dupa cat timp ? Mentionez ca nu doresc sa imi vand actiunile ce mi se cuvin , ci doar sa imi iau inapoi partea de capital pe care am adus-o eu la infiintarea societatii. Mi-ar fi de ajutor si trimiterea exacta la legea corespunzatoare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 08:53, 2 Aprilie 2012
Diminuarea capitalului societatii se face doar in conditiile stipulate prin actul constittutiv, cel mai adesea prin hotararea asociatilor, care va statua de asemenea si ponderea noii participatii la capitalul social. Legea 31/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social acapulco acapulco buna seara, am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi retras un capital social al unei firme, si mai ales cine are dreptul sa-l retraga? se ... (vezi toată discuția)
Pondere capital social in natura/in bani Magda Staicu Magda Staicu Am in memorie informatia ca ,in capitalul social al unei societati (in speta , un SRL) , ponderea aportului in natura trebuie sa fie maxim 40% . Desi am cautat ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social fără diminuarea participațiilor celorlalți actionari Bog-Ppvc Bog-Ppvc Bună ziua, În cazul unei societăți pe acțiuni, dacă unul dintre acționari dorește să contribuie cu o sumă de bani în vederea asigurării ... (vezi toată discuția)