avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in clasa

Buna ziua.
Sunt incadrata in primarie in functia de referent, clasa III, gradul profesional asistent, treapta trei de salarizare din anul 2008.
In anul 2010 am terminat facultatea de Asistenta Sociala.
Imi puteti spune daca postul meu poate fi transformat in functie publica cu nivel de studii sperioare si daca da, voi putea fi consilier, clasa I, gradul profesional principal?
Care ar fi salariul de incadrare?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 13:57, 6 Aprilie 2012
Daca lucrati in domeniul asistentei sociale, puteti beneficia de promovare in clasa. Cu regret va nunt ca veti promova pe functia publica clasa I de inspector/consilier grad profesional asistent, cu salariul aferent fostei trepte 3 de salarizare (banuiesc ca ar trebui sa aveti vechime de minim 3 ani in munca), ar rezulta 747 RON+ 7.5% (cele 3 clase de salarizare aferente vechimii) un brut de 803. RON din care scadem 10% (diferenta dintre ce a luat guvernul si ce a dat inapoi) rezulta brut final 723 RON.
Dar daca salariul brut este 920, in urma promovarii in clasa ar putea fi micsorat?
Nu
LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

Anexa I Cap I

ART. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
(2) În situaţia în care salariul de bază stabilit în condiţiile alin. (1) este mai mic decât cel avut anterior promovării, funcţionarul public îşi menţine salariul de bază avut anterior promovării în clasă.
Daca sunt indeplinite toate condiţiile pentru promovarea in clasa si seful ierarhic (secretarul - in primarie) refuza sa intocmeasca actele pentru promovare, ce se poate face in acest caz?
De unde stiti ca sunt indeplinite "toate"?...

Alte discuții în legătură

Incadrare inspector asistent REDROSEX30 REDROSEX30 Buna seara! Numele meu este Neli si lucrez la o primarie ddin jud. Alba. In vara anulul 2009 am absolvit Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative ... (vezi toată discuția)
Incadrarea, in urma promovarii in clasa, si salariul de incadrare sunt corecte? mijue mijue Am terminat facultatea si am fost promovat in clasa 1 consilier asistent 3 cu salariu de incadrare de 747 ron la care se adauga 5% spor vechime .Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)