avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general soc. nou infiintata inca neiregistrata la admin. ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

soc. nou infiintata inca neiregistrata la admin. financiara

soc. nou infiintata nu s-a inscris in termen de 30 zile al admin. financiara si nu a inceput activitatea, nu are conturi deschise si nu are achizitii, salariati.
Este inscrisa ca platitor de TVA printr-un vector fiscal completat prin Registrul Comertului dar atat.
Care este amenda din partea admin. financiare daca inca nu e inregistrata in registrul intracomunitar (nu are bunuri sau prestari inca) si nu s-au depus declaratiile online ?
Administratorii sunt cetateni straini de aceea trebuiesc facute procuri catre contabil si alte persoane autorizate cand sosesc ei in tara. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 14:06, 3 Iulie 2012
1.ONRC trimite automat toate datele unei societati nou infiintate la fisc.
2.Exista de luni bune o noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA iar ONRC nu decide nimic in aceasta privinta ci numai fiscul.
3.Inregistrarea in ROI se face numai dupa inregistrarea in scopuri de TVA la fisc.
4.In cazul dvs. declaratiile se depun trimestrial (deci 25.04.2012) , inca se mai primesc la ghiseu deci de unde amenzi.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
multumesc pentru amabilitatea acordata
nu am reusit sa inregistrez firma (infiintata in 25 februarie)
in scopuri de TVA decat in iunie
si in ROI tot in iunie ne-am inregistrat
amenda este intre 1000 si 5000 lei, inteleg?
sau cum se procedeaza in acest caz ?
TVA-ul puteti sa-l inregistrati numai de la data primirii deciziei. Daca facturile primite sau emise nu sunt cu TVA (pana la data primirii deciziei) totul este OK.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vector fiscal IrinaMona IrinaMona Buna ziua. Am o nelamurire. Daca o firma nou infiintata are ROI mai trebuie sa depuna vector fiscal? (vezi toată discuția)
Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010 ovy79ro ovy79ro Buna seara. Am un SRL infiintat in ianuarie 2013. Astazi am fost la Administratia Financiara a sectorului de care apartin, stiind ca trebuie sa depun in ... (vezi toată discuția)
Cod vies mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Am infiintat un SRL in luna iunie si in 24.11.2015 am primit de la Finante certificatul fiscal de platitor de TVA. La o verificare pe siteul: ... (vezi toată discuția)