soc. nou infiintata nu s-a inscris in termen de 30 zile al admin. financiara si nu a inceput activitatea, nu are conturi deschise si nu are achizitii, salariati.
Este inscrisa ca platitor de TVA printr-un vector fiscal completat prin Registrul Comertului dar atat.
Care este amenda din partea admin. financiare daca inca nu e inregistrata in registrul intracomunitar (nu are bunuri sau prestari inca) si nu s-au depus declaratiile online ?
Administratorii sunt cetateni straini de aceea trebuiesc facute procuri catre contabil si alte persoane autorizate cand sosesc ei in tara. Va multumesc
1.ONRC trimite automat toate datele unei societati nou infiintate la fisc.
2.Exista de luni bune o noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA iar ONRC nu decide nimic in aceasta privinta ci numai fiscul.
3.Inregistrarea in ROI se face numai dupa inregistrarea in scopuri de TVA la fisc.
4.In cazul dvs. declaratiile se depun trimestrial (deci 25.04.2012) , inca se mai primesc la ghiseu deci de unde amenzi.
nu am reusit sa inregistrez firma (infiintata in 25 februarie)
in scopuri de TVA decat in iunie
si in ROI tot in iunie ne-am inregistrat
amenda este intre 1000 si 5000 lei, inteleg?
sau cum se procedeaza in acest caz ?
TVA-ul puteti sa-l inregistrati numai de la data primirii deciziei. Daca facturile primite sau emise nu sunt cu TVA (pana la data primirii deciziei) totul este OK.
Cod vies
mihai_b75
Buna ziua,
Am infiintat un SRL in luna iunie si in 24.11.2015 am primit de la Finante certificatul fiscal de platitor de TVA.
La o verificare pe siteul: ... (vezi toată discuția)