yoltan a scris:
Bună ziua
Am o problemă destul de serioasă.
Fosta soţie m – a dat în judecată pentru majorare de pensie. S-a pronunţat sentinţa, şi trebuie să plătesc suma de 318 RON/ lună. Procesul s-a terminat pe 10 oct. şi s-a decis că trebuie să plătesc această sumă începând cu luna iunie, ( atunci a început procesul). Pe durata procesului de bună voie am plătit 200 RON, pensia de înainte era de 75 RON/lună.
După ce am primit înştiinţarea de plată, în Noiembrie am plătit 350RON cu gândul că aşa voi încerca să plătesc suma restantă de 900 RON. Nu am posibilitatea să plătesc mai mult. Ea s – a înfuriat şi mă ameninţă că mă dă în judecată pentru că nu am plătit de cât o lună. Care este suma pe care ar trebui să plătesc( nu s-a decis nimic în acest sens, cel puţin eu nu ştiu) sau poate să ceară în instanţă să plătesc toată suma dintr-o dată? ( acest lucru m-ar pune pe pământ total, am o rată la bancă pe care am făcut înainte de proces). Care ar fi urmările unui nou proces?
Din iunie pana in octombrie sunt 5 luni in care ar fi trebuit sa platiti 75 lei / luna x 5 luni = 375 pensie intretinere, inainte ca aceasta sa fie majorata. Dupa majorarea pensiei inseamna ca ar trebui sa achitati si diferenta de 318(pensia marita) - 75 (pensia initiala) = 243 lei /luna x 5 luni = 1215 lei (pentru perioada iunie - octombrie)
Dumneavoastra sustineti ca in cele 5 luni ati achitat cate 200 lei adica ati platit 200 x 5 = 1000 lei in loc de 375 cat ar fi trebuit sa achitati pana la primirea deciziei de majorare. Asta inseamna ca ati achitat deja 1000 - 375 = 625 lei din cei 1215 lei pe care ii datorari ca diferenta si mai aveti de dat 1215 - 625 = 590 lei. Problema este daca aveti dovada pentru acei banii achitati pana acum.
De regula, atunci cand se face poprire pe salariu pentru marire pensie de intretienre, diferenta care trebuie platita din urma se opreste esalonat, nu toata odata.