Buna ziua! În 2013 am acumulat o restanță f.mare la întreținere.Am reușit în acel an sa o achit ,insa penalitățile
Erau f.mari. De atunci achit ,pe lângă întreținere,și cate40-50 lei/lună pt.penalitati.Din 7500lei am achitat în jur de
1400 lei. Zilele acestea am fost anunțat de către asoc. că pe viitor trebuie să dau cate 100lei pt.penalitati(in loc de 40-50 lei cat dădeam! Menționez că atât eu cât și soția avem cate o poprire pe salariu de 530 respectiv 400 lei /lună!
Sincer ,abea ne putem intretine chiar și cu ajutorul pensiei mamei mele(locuim cu mama) ! Vreau sa va spun că din 2013
Am fost la zi cu întreținerea! Au dreptul să-și ceară mărirea sumei ce o platesc deja pt.penalitati?Aștept răspuns! Mulțumesc!
Bună ziua,
Penalitățile au crescut din anul 2013 sau au rămas la aceloași nivel, mai puțin sumele plătite?
În ceea ce privește majorarea cuantumului acordat pentru achitarea penalităților, aceasta trebuie să o stabiliți cu asociația de proprietari. Dacă nu vor să înțeleagă puteți să le faceți o notificare prin care arătați că sunteți de acord cu plata acestora eșalonat în cuantumul achitat și până acum.
Este dreptul lor să vă cheme în judecată, însă nu vor căștiga decât faptul că dvs vă luați un angajament de plată sau pot să dispună executarea acestora (penalităților). Cuantumul popririlor (dacă sunt mai mult de 2) nu poate să depășească 1/2 din venituri sumă care se împarte între toți creditorii.
Penalitățile au rămas neschimbate,mai puțin sumele achitate! Dar,problema este că nu fac față cerințelor asociației! Ar însemna sa rămân iar restant la întreținere! Din salariu mai rămân cu400lei iar soția cu 600! !!
Puteti sa le transmiteti o adresa prin care sa le comunicati faptul ca dvs nu puteti sa suportati o suma mai mare de 50 de lei lunar pentru plata penalitatilor.
Penalitatile
locatar
sunt de acord cu noua lege de scutire a penalitatlor ,si eu am ramas an urma si nu pentru ca nu vreau sa platesc ci pentru ca nu mai am de unde ,ratele miau ... (vezi toată discuția)