avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizare pentru neplata intretinerii la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizare pentru neplata intretinerii la bloc

Buna ziua,

Datorita unei dificultati financiare nu am reusit sa platesc din octombrie 2012 intretinerea la asociatie, acumuland o datorie de cca. 1400 lei. Acum trebuie sa platesc o penalizare de 230 lei. In perioada octombrie 2012 - martie 2013 venitul pe familie aveam 200 lei/luna, sotia fiind casnica fara venituri, iar eu avand angajare pe 2 ore lucrand ca voluntar la o fundatie, si activitate independenta pe PFA fara venit realizat. Din martie 2013 sotia s-a angajat cu carte de munca avand salar net 1000 de lei.
Mentionez ca de 5 ani de cand stau in bloc am avut intretinerea platita la zi pana anul trecut. Totodata in perioada aceasta dificila nu am apelat la niciun fel de ajutor din partea statului, primariei sau ajutor de termoficare, avand increderea ca problema noastra se va rezolva in scurt timp.
Abia acum am reusit sa obtinem un credit de nevoi personale de la o banca pe baza salariului sotiei mele, din care putem plati toata suma restanta.
Intrebarea este urmatoarea:
Se poate aplica in cazul meu Legea 175/2010 pentru perioada octombrie 2012 - martie 2013? Daca da? Cum sa procedez sa fiu scutit de penalizare?
Multumesc pentru raspuns!
Cu Respect
M.
Cel mai recent răspuns: M. Gradinaru , utilizator 09:13, 25 Iunie 2013
Legea 175/2010 nu mai este valabila la articolul care va intereseaza (cu penalizarile). Valabilitatea a expirat in iulie 2011.
Prevederile legii mentionate de dvs au avut aplicabilitate strict 12 luni,aceasta nemaifiind in vigoare din iulie 2011
Multumesc pentru lamurire!
Medve82 a scris:

Datorita unei dificultati financiare nu am reusit sa platesc din octombrie 2012 ...
Abia acum am reusit sa obtinem un credit de nevoi personale de la o banca pe baza salariului sotiei mele, din care putem plati toata suma restanta.
Intrebarea este urmatoarea:
...Cum sa procedez sa fiu scutit de penalizare?

Inaintati o cerere presedintelui asociatiei in care sa expuneti greutatile pe care le-ati intampinat, faptul ca veti achita restantele integral, si rugati sa va scuteasca de la plata penalitatilor.
Poate aveti noroc.
Toate bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege privind penalitatile de intretinere Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege care scuteste de penalitati la intretinere ( asociatia de proprietari ) persoanele fizice care au ... (vezi toată discuția)
Legea penalitatilor la intretinere hadelina hadelina in urma unor probleme am acumulat datorii la intretinere de 1800 de lei in 2009, in 2010 am achitat 1100 de lei iar apoi cate 300 de lei in fiecare luna in ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata penalitatilor pentru rau-platnici intr-o asoc. de proprietari ? cornelusha cornelusha Buna ziua, a auzit cineva de scutirea de la plata penalitatilor intr-o Asoc.de Propr.daca rau-platnicul isi achita datoriile integral ( intr-o singura transa) ... (vezi toată discuția)