avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitatile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitatile

sunt de acord cu noua lege de scutire a penalitatlor ,si eu am ramas an urma si nu pentru ca nu vreau sa platesc ci pentru ca nu mai am de unde ,ratele miau crescut ,copilu la gradinita iar eu castig nimika toata ,sincer nu mai pot si sunt multi ca mine .abia de pot sa asigur mancare ptr fiecare zi si aia e calculata .ca si debit am 552 ron dar la penalizari e o suma uriasa care stiu ca e calculata abuziv .deci legea se poate aplica ,pot face dosaru si ce acte sunt necesare ptr depunerea la asociatia de locatari ,deoarece ei se fac ca nu au auzit de aceasta lege .
Cel mai recent răspuns: locatar , utilizator 13:51, 25 Octombrie 2010
Legea se refera la plata restantei pe care o aveti, dar fara penalizarile calculate anterior.
Legea prevede scutirea de plata a penalizarilor referitoare numai la restanta privind cotele de intretinere, nu si la scutirea de plata a penalizarilor restante.

Dovada veniturilor este in principal adeverinta de salariu, tichetul de pensie, de somaj, de alocatie pentru copii, dar asociatia mai poate cere si alte dovezi.
In plus de asta asociatia nu va poate scuti de penalizarile datorate furnizorilor daca acestia nu accepta asemenea scutiri.

Va puteti adresa primariei de care apartineti, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, in caz ca in comitetul executiv considerati ca nu exista intelegere pentru situatia dv.
va multumesc pentru raspuns ,luni voi merge sa vb cu cei de la administratia de locatarii sa vedem ,poate ajungem la o antelegere.sper sa existe o solutie si ptr mine .sincer chiar as vrea sa ma achit mie si rusine de vecini ca am ajuns an aceasta situatie ,dar nu mi pot permite sa platesc o suma mica 50 ron pe luna din tot salariu pe care al am la un debit ramas de 552 ron si o penalizare de 1400 ron care a ramas de la vechiul proprietar din 2009 .sunt antro situatie disperata .
Imi pare rau de situatia dv. dar cei 1400 lei, reprezentand penalizari restante nu face obiectul legii 175/2010.....asta incercam sa va spun. Pe aceia va trebui sa-i achitati!
Puteti fi scutit numai de penalizarile referitoare la acea suma de 552 lei. Nu ne-ati spus daca in aceasta suma sunt cuprinse si penalizari sau nu.
nu an aceasta suma nu sunt cuprinse penalitati ,este doar debit de 552 ron.
Probabil vreti sa spuneti ca 552 lei inseamna numai cote la intretinere, fara penalizari, da?
Ca debit inseamna orice suma neachitata (inclusiv penalizarile)

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma Roman Violeta Roman Violeta Buna ziua, ma numesc Roman Violeta si am o intrebare. Este logic la o restanta de 6000 Ron penalizarile sa ajunga la 3300 Ron ? si este normal sa ... (vezi toată discuția)
Insolvența asociației de proprietari? cccc_hd cccc_hd Este posibilă intrarea asociației de proprietari în insolvență voluntară? Scopul este de a da o ”pauză” penalităților pentru a ... (vezi toată discuția)