avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,
Vreau sa stiu si eu daca imi dau demisia la zi mai trebuie sa stau in preaviz ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Galis , Contabil 13:04, 2 Aprilie 2012
Sintagma "demisie la zi" nu este reglementata in Codul Muncii ... demisia poate fi cu sau fara preaviz ...

Cu preaviz: Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Fara preaviz: angajatorul renunta total la preaviz - art.81 alin.7 C.mun. sau salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca - art.81 alin.8 C.mun.

De asemenea, puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. In acest caz nu se acorda preaviz.
Daca sunteti in perioada de proba, cf.art.31 alin (3) din Codul muncii, "pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia."

Daca nu sunteti in perioada de proba, contorm art.81 alin.(8) din Codul muncii, "salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca".

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca alexapaula alexapaula Buna ziua, Am semnat un contract de munca pe o perioada de 6 luni ca asistent vanzari. In momentul de fata sunt in perioada de proba. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Contract munca , demisie costilar costilar Daca imi depun demisia cat timp sunt obligat sa mai vin la servici? (vezi toată discuția)