In data de 12.02.2012 s-a pronuntat o sentinta judecatoreasca intr-un litigiu de munca .Nu am primit nici pana astazi aceasta hotarare judecatoreasca , iar societatea inspre care am indreptat plangerea si-a mutat punctul de lucru , a instrainat o pare din bunuri si alte chestii de genul acesta.
Noi suntem un numar de 16 fosti salariati care nu ne-am luat ultimul salariul ( mai precis salariul cuvenit pe luna martie 2011 ) ce mai putem face in aceasta situatie ? Si care este teremnul in care se poate edita aceasta hotarare judecatoreasca?
Termenul de redactare a hotararii judecatoresti este de 30 de zile de la pronuntare. Ar fi trebuit sa primiti deja hotararea. In materie de dreptul muncii, hotararea de la Tribunal este executorie, ceea ce inseamna ca puteti executa silit angajatorul. Trebuie sa mergeti la tribunal, sa faceti o cerere pentru eliberarea hotararii, dupa care sa apelati la un executor judecatoresc pentru a incepe executarea silita.
exista posibilitatea ca societatea comerciala sa faca recurs , sau hotararea judecatoreasca este definitiva ? Daca face recurs , va trebui sa continuam procesul ?
Hotararile judecatoresti pronuntate in prima instanta in aceasta materie sunt definitive. O hotarare judecatoreasca definitiva poate fi atacata cu recurs. Daca angajatorul va ataca hotararea cu recurs, veti fi citati de instanta Curtii de Apel cu mentiunea de a depune intampinare.
Mergeti si depuneti cerere pentru redactarea hotararii de urgenta.
Mergeti mai intai la arhiva cu citatia ca sa stiti sigur daca nu cumva hotararea a fost deja redactata dar nu a fost comunicata.
Este o mare inghesuiala la aceste instante si e posibil ca hotararea sa fie redactata dar sa nu stiti deoarece nu a fost comunicata.
Am si eu o hotarare care era redactata dar nu se stia...
Dosarul plecase deja la alta instanta...egala in grad...
La scurt timp dupa ce am aflat ca hotararea era redactata, deja se daduse o solutie la o alta instanta din tara.
Am aflat ca dosarul pleaca la Inalta Curte de Casatie si Justitie deorece este necesar un regulator de competenta.
Adica deja s-a judecat acolo in provincie si a ajuns inapoi la Bucuresti...ca sa se afle cine judeca...
Cei de la arhiva nu prea stiu care hotarari sunt redactate si care nu...cateodata...
Sunt cazuri,cand hotararea nu s-a redactat nici dupa 60 de zile. Am fost personal sa intreb motivul si mi se spune ca sunt aglomerati,iar termenul de 30 de zile este un termen facultativ, neimpus de nicio lege.
In acest sens,exista cumva stipulat acest termen undeva ? Dupa cat stiu eu,este doar ceva ce tine de Regulamentul de Ordine Interioara al instantelor. Ceva sugerat doar.
Daca stie cineva ceva concret,mentionat intr-o lege,ceva,va rog sa-mi comunice si mie.
Va multumesc.