avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inventar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inventar

Buna ziua,
Sunt angajata la o firma de cateva luni pe postul de asistent comercial. In urma cu o luna sefii s-au decis sa-mi dea gestiunea produselor finite. Am semnat ca raspund de aceasta gestiune. S-a facut inventar si s-au descoperit lipsuri de 5000 lei. Mentionez ca pe inventar nu am semnat, iar acum vad ca nu vor sa scada minusurile, spun ca nu au plusuri sa egaleze.. Intrebarea mea este ca daca plec de la aceasta firma pot sefii sa ma oblige sa platesc minusurile desi nu am semnat pt inventar?
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 19:40, 5 Aprilie 2012
Inventarierea este operaţiunea de constatare faptică a elementelor patrimoniale din cadrul unei entităţi, cînd aţi preluat gestiunea aţi semnat de primire ? constatările ulterioare la o proximă inventariere trebuieşte în mod obligatoriu să se efectuieze în prezenţa gesionarului, sau a inei persoane împuternicite de acesta.
Inventarierea desfăşurată fără respectarea prevederilor legale nu poate atrage consecinţe
Fiecare listă de inventariere se semnează de Comisia de inventariere în integralitatea ei şi de gestionar, făcându-se menţiunea ca cele înscrise în lista de inventariere sunt corecte şi corespund realităţii.
Legea 82/1991, mogificată şi completată pînă la 31,03,2012

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model proces verbal inventariere jacquelline jacquelline Va rog sa ma ajutati cu un model de proces verbal de inventariere anuala, pentru stocurile de materii prime cu minusuri la inventar (vezi toată discuția)
Inventar in timpul anului andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua , Daca doresc sa fac un inventar la produsele din gestiune , documentele care se fac sunt similare cu cele de la invantarul anual? Trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)