avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce tip de contract sa intocmesc?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce tip de contract sa intocmesc?

Buna ziua.Trebuie sa remunerez o persoana fizica care colaboreaza cu o institutie cu personalitate juridica si nu stiu ce fel de contract as putea incheia avand in vedere ca persoana respectiva este agajata cu CIM pe perioada nedeterminata.Colaborarea consta in faptul ca este secretarul institutiei si participa la sedintele si intrunirile angajatilor si forurilor superioare.Mentionez ca plata are caracter permanent si nu ocazional.Va rog sa-mi spuneti forma de contract precum si ce contributii trebuie retinute.
Cel mai recent răspuns: mihador , utilizator 15:53, 2 Aprilie 2012
Parerea mea este ca se poate emite o decizie prin care se poate stabili o indemnizatie de participare la sedintele respective ...
din ceea ce ati spus rezulta ca respectiva persoana deja are un CIM semnat ... care e problema? CIM-ul e semnat cu alta societate? daca da. dv, puteti sa-i incheiati un CIM part -time.
Da este angajat la o institutie publica.Deci pot incheia contract part-time in baza caruia il pot plati.In statutul firmei noastre este specificat ca secretarii pot fi remunerati.
Daca scrie asa ceva, nici nu mai este nevoie de incheierea unui c.i.m. ... asa cum am spus, se poate emite o decizie/hotarare prin care se va stabili o remuneratie pentru participarea la sedinte ...

As dori sa fac acest lucru cat mai legal,nu vreau sa am probleme la controale.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Remunerare cd al ong in baza contractelor de mandat moonprincess moonprincess Buna ziua, Stiu ca membrii CD al unui ONG pot fi remunerate in baza contractelor de mandat care se incheie. As dori insa sa stiu cine trebuie sa vireze ... (vezi toată discuția)
În baza cărui document se pot reține contribuții? Anne Maria Anne Maria În baza căror documente se pot reține contribuții la STAT? Se pot reține contribuții (impozit pe venit, pentru vechime în muncă și la sănătate) în ... (vezi toată discuția)
Contributii si impozit la contractul de management Dorina Tarcea Dorina Tarcea Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu contributiile la fondul de sanatate , pensii si somaj retinute din remuneratia acordata pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)