avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme accesare credit Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme accesare credit Prima casa

As dori sa stiu daca pot accesa credit Prima Casa in conditiile in care sotul meu, cetatean strain, detine o locuinta mai mica de 50 de metri patrati in tara lui, achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta a fost cumparata inainte de casatoria noastra, eu nu sunt coproprietar la ea, iar el nu va fi co-platitor la creditul Prima Casa pe care il solicit. Doar veniturile mele sunt luate in calcul.

Pe un alt site mi s-a spus ca la ccesarea creditului automat ambii soti ar fi considerati coplatitori, or lucrul acesta nu mi se pare ok. Daca sotul meu ar fi somer, de exemplu? Cum ar putea fi el coplatitor?
Altceva este ca eu sa fiu coproprietar la apartamentul pe care il detine el (in cazul in care acest apartament ar fi mai mare de 50 mp), dar nu este cazul. Eu nu apar pe actele de proprietate ale apartamentului lui pentru simplul fapt ca nu il cunosteam cand si-a cumparat el casa si nici ulterior nu am fost trecuta coproprietar.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: MonicaForneo , utilizator 17:05, 2 Aprilie 2012
Puteti aplica. In lege scrie ca cel care face cerere sa nu aiba in proprietate singur sau impreuna cu sotul o locuinta, ori dvs nu aveti nici locuinta proprie , nici impreuna cu sotul.

Daca sotul nu participa la plata ratelor, va puteti schimba regimul matrimonial, astfel incat ap sa fie bunul dvs propriu intabulat ca atare

Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
V amultumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa AdiIuli AdiIuli Buna ziua, imi puteti raspunde la o intrebare? Eu detin un apartament de 30 de metri patrati, achizitionat prin programul Prima Casa? As mai putea accesa ... (vezi toată discuția)
Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular credit "prima casa" intre cei doi co-proprietari miborion miborion Buna ziua, Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare: Am cumparat prin ... (vezi toată discuția)