avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prima casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prima casa

Buna ziua, imi puteti raspunde la o intrebare?
Eu detin un apartament de 30 de metri patrati, achizitionat prin programul Prima Casa?
As mai putea accesa inca o data acest program pentru a-mi lua unul mai mare, daca locuinta are mai putin de 50 de metri patrati si sa nu trebuiascasa il intrainez pe acesta?
Sau ar putea sa faca sotia un nou credit Prima Casa, in conditiile in care primul este pe numele meu?
Ideea este, am putea luam un nou credit fara sa instrainam acest apartament de 30 de metri patrati?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:54, 27 Iunie 2017
Apartamentul actual a fost achizitionat inaintea casatoriei sau in timpul casatoriei?

Doar daca vindeti actualul apartament obtinut prin PC va veti incadra sa achizitionati un alt apartament tot prin PC.

Chiar daca aplica numai sotia pentru obtinerea creditului prin PC trebuie data declaratie notariala de catre ambii soti.

Singura varianta ar fi schimbarea regimului matrimonial in cel al separatiei de bunuri daca in momentul de fata aveti regimul comunitatii legale de bunuri.

Sotia trebuie sa indeplineasca criteriile de eligibilitate in privinta veniturilor si va poate pune coplatitor dar nu veti fi si coproprietar.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Condiții de obținere a unui credit prima casă Ionutbog Ionutbog Buna ziua! Ma numesc Bogdan și împreună cu soția mea dețin un imobil (casă la țară) cu suprafața de 75 mp dobândit prin contract de vânzare - ... (vezi toată discuția)
Probleme accesare credit prima casa MonicaForneo MonicaForneo As dori sa stiu daca pot accesa credit Prima Casa in conditiile in care sotul meu, cetatean strain, detine o locuinta mai mica de 50 de metri patrati in tara ... (vezi toată discuția)