avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Condiții de obținere a unui credit Prima Casă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Condiții de obținere a unui credit Prima Casă

Buna ziua!

Ma numesc Bogdan și împreună cu soția mea dețin un imobil (casă la țară) cu suprafața de 75 mp dobândit prin contract de vânzare - cumpărare, în timpul căsătoriei, la prețul de 40.000 ron.

Doresc sa-mi cumpăr un apartament și aș dori să știu dacă există vreo posibilitate de a-l achiziționa prin credit Prima Casă și nu prin Credit Imobiliar.

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:37, 5 Octombrie 2016
Nu sunteti eligibil pentru un credit prin PC, suprafata utila maxima pentru un alt imobil detinut in proprietate este de 50 mp.
Ok. Exista posibilitatea de a face partaj voluntar astfel incat fiecare sa avem in proprietate o suprafata mai mica de 50 mp?

Sau vreo alta posibilitate de a obține acest tip de credit?
Intrucat ati achizitionat casa in timpul casatoriei detineti deja fiecare cate o cota de 1/2.
Conditia de eligibilitate este ca "impreuna cu sotia" sa nu detineti o locuinta cu o suprafata mai mare de 50 mp.
Am inteles. Multumesc. Nu mai am nici o sansa la PC.
Doar daca o vindeti veti deveni eligibil pentru obtinerea creditului prin PC.
Sau o donati copilului/copiilor (daca aveti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa sotie cand sotul are imobil cu prima casa anamaria250 anamaria250 Buna ziua, intentionez sa achizitionez un imobil cu credit ipotecar. Sotul a achizitionat inainte de casatorie(2010) cu programul Prima Casa un apartament ... (vezi toată discuția)
Program prima casa 2018 pirelia pirelia Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament prin acest program dar la conditiile de eligibilitate nu gasesc urmatoarea situatie: - Am achizitionat de la socrii ... (vezi toată discuția)
Prima casa adina06 adina06 Buna ziua! Avem in proprietate un teren intravilan, 475mp.intabulat. si o casa care nu este intabulata inca, dar apare la primarie si platim impozit. Sotul ... (vezi toată discuția)