Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament prin acest program dar la conditiile de eligibilitate nu gasesc urmatoarea situatie:
- Am achizitionat de la socrii mei proprietatea lor, in care locuiesc in prezent, dar dansii au drept de uzufruct pana la moartea lor.
Intrebarile mele sunt:
1. Pot achizitiona un apartament prin programul Prima Casa daca am o proprietate pe numele meu dar vechii proprietari au drept de uzufruct pana la moartea lor?
2. Se poate sa cumparam apartamentul pe numele fiului meu daca acesta implineste 14 ani in august 2018?
Multumesc frumos de raspunsuri.
Sarbatori fericite
Daca imobilul este grevat de sarcini (uzufruct) nu este eligibil pentru achizitie, imobilul trebuie sa aiba sub 50 mp supraf utila.
Programul PC este adresat celor care pot dovedi obtinerea unor venituri proprii si nu garantate prin veniturile tutorilor.
Multumesc de raspuns. Probabil ca nu m-am exprimat mai detaliat. Locuiesc in curte cu socrii mei. De la acestia am cumparat proprietatea cu clauza de uzufruct pe numele socrilor pana la moartea lor. Acum doresc sa cumpar un alt apartament prin Prima Casa, dar nu stiu daca faptul ca am aceasta nuda proprietate m-ar putea bloca in a accesa programul.
Pentru a fi eligibil trebuie ca imobilul pe care il detineti in proprietate sa nu aiba mai mult de 50 mp supraf utila. Nu conteaza ca exista clauza de uzufruct.
Cu alte cuvinte, puteti cumpara un imobil prin PC in conditiile in care in prezent detineti un imobil cu supraf utila de maximum 50 mp. Dar nu il puteti cumpara pe numele minorului, minorul nu este eligibil.
Prima casa
adina06
Buna ziua! Avem in proprietate un teren intravilan, 475mp.intabulat. si o casa care nu este intabulata inca, dar apare la primarie si platim impozit. Sotul ... (vezi toată discuția)