buna ziua,
am 26 ani si sunt insarcinata in luna a sasea,am continuitate 5ani pe cartea de munca insa de cateva zile s_a restructurat postul pe care il ocupam si sunt casnica,exista vreo metoda ca sa nu pierd indemnizatia de crestere a copilului?
multumesc si o zi buna!
1. Plata contributiilor nu are nici o legatura cu CCC si nu va ajuta la a beneficia de indemnizatia corespunzatoare.
2. Numai obtinerea de venituri profesionale (venituri din salarii, din activitati independente sau agricole) sau perioade asimilate acestora va poate ajuta sa beneficiati de CCC.
Din Ordinul nr.1474 din 06.05.2011 pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni , aşa cum sunt ele pprevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Referitor la sesizarea ITM-ului , va pot spune ca acesta nu are atributii in ceea ce priveste verificarea legalitatii sau nelegalitatii deciziei de incetare a unui raport de munca .... acesta este atributul exclusiv al instantei de judecata.
buna seara,
ca persoana fizica,care nu detine o firma ,de exemplu sotul meu ma poate angaja ca menajera si sa plateasca contributiile catre stat?
am citit la d_voastra pe site ca este posibil ca o persoana fizica sa angajeze o alta persoana fizica si sa_i platesca contributiile catre stat inclusiv sa faca carte de munca sau pot face o firma sau un contract de colaboare sau de prestari servicii cu o persoana fizica?
muktumesc inca o data pentru promptitudine si amabilitate!
buna ziua,
am tot citit pe internet,in disperare de cauza,despre veniturile suplimentare,stiti cum se pot inregistra sau ce alta varianta am disponibila pentru a inregistra venituri ca sa nu pierd indemnizatia?
din pacate nimeni nu vrea sa angajeze femei gravide chiar daca sunt de acord sa plateasca ele contributiile catre stat,toata noaptea am cautat pe internet variante de a reusi sa mai lucrez macar o luna,solutii ca sa nu pierd indemnizatia,chiar nu exista alta varianta inafara de angajare?
multumesc mult si o zi frumoasa!
Daca postul s-a restructurat,atunci de ce incetarea cim s-a facut prin art.55(b)?Cand s-a produs incetarea contractului?Eu cred ca ar trebui sa mergeti la angajator si sa discutati asupra posibilitatii ca acesta sa revina asupra deciziei de incetare,prin anularea acesteia si emiterea unei noi decizii in care incetarea sa se faca cf. motivului restructurarii.
Poate angajatorul nu cunostea faptul ca incetand cim ul prin acordul partilor,in situatia dvs. va priva de dreptul de a putea beneficia de somaj ,de c.maternitate,de ccc si indemnizatia aferenta.
Indemnizatie ccc
mamica84
Buna ziua,
Exista cumva riscul sau nesansa daca imi lipseste o zi anterioara celor 12 luni inaintea nasterii copilului sa nu mai beneficiez de indemnizatia ... (vezi toată discuția)