avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... S-a restructurat postul pe care il ocupam, cum pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

S-a restructurat postul pe care il ocupam, cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

buna ziua,
am 26 ani si sunt insarcinata in luna a sasea,am continuitate 5ani pe cartea de munca insa de cateva zile s_a restructurat postul pe care il ocupam si sunt casnica,exista vreo metoda ca sa nu pierd indemnizatia de crestere a copilului?
multumesc si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:18, 5 Aprilie 2012
buna ziua,
deja am incercat la 7-8magazine in aceasta dimineata si nimeni nu e dispus sa ma ajute,pot declara ca activitate independenta meditatiile la lb franceza pe care le fac cu copii de clasele I-IV ca apoi sa merg la ITM sa platesc impozit pe aceste venituri si ce implica mai exact aceasta declaratie ,ma ajuta cu problema mea cu concediul de crestere copil?
multumesc
1.Trebuie sa fiti inregistrata ca si PFA
2.Trebuie sa aveti calificarea corespunzatoare pt. a declara o astfel de activitate la inregistrarea ca PFA.
JANINA 1001

Are dreptate d-na consultanta Ondino,daca patronul face restructurare trebuie sa te treaca in somaj,poate ca el nu a stiut ce litera sa aplice,probabil a trecut cu litera 55 in loc de 65. Mergi si discuta cu el sa nu fie o eroare,spune-i sa scrie litera 65,asa intri in somaj si de acolo in concediu crestere copil.
Daca nu vrea,inseamna ca ti-a vrut raul,mergi la ITM si spune experienta aceasta,cei de la ITM vor lua masuri drastice daca vede ca patronul te-a pacalit.

SUCCES
buna dimieata,
daca am intrerupere 10 zile pe cartea de munca mai pot beneficia de indemnizatia de crestere copil?
multumesc si o zi buna!
1. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca veti avea acea intrerupere deoarece sunt permise si fractiunile de luna.

2. Iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt crestere copilului ionela-c ionela-c Hristos a Inviat! Am si eu o intrebare la dumneavoastra: sunt insarcinata in 27 de saptamani si lucrez la o firma cu contract pe perioada determinata, ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate si de ccc? iria iria Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc mamica84 mamica84 Buna ziua, Exista cumva riscul sau nesansa daca imi lipseste o zi anterioara celor 12 luni inaintea nasterii copilului sa nu mai beneficiez de indemnizatia ... (vezi toată discuția)