avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine controleaza in statul asta munca la negru privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine controleaza in statul asta munca la negru privind pers fizice

nimeni la noi la gorj nu controleaza pers fizice care lucreaza la negru si daca vine cineva deja e lucrarea terminata ptr k le ia o luna sa ajunga nu este nici un organism care sa controleze in regim de urgenta?
1. ITM este institutia prevazuta in Codul muncii sa controleze verifice daca exista munca la negru.

2. Dar in limbajul ITM nu exista notiunea de urgenta.
I.T.M.-ul, fiscul etc
ITM-ul si/sau Inspectia Muncii sunt organisme de control cu atributii in domeniul relatiilor de munca ...

Fiscul nu controleaza munca la negru ...
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Atributii in privinta constatarii si sanctionarii muncii la negru are doar ITM-ul. Intrebarea, totusi, are caracter general, daca puteti fi mai explicit ar fi bine.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
la itm mi-i s-a spus k ei nu controleaza decat firmele nu si pers angajate particular AVEM LEGI -NU ARE CINE SA LE EXECUTE -ISI IAU BANII DEGEABA DE PE SPINAREA CONTRIBUABILILOR SI AIA SANTEM NOI

Alte discuții în legătură

Doua sanctiuni, pentru aceeasi fapta, de la doua organe de control diferite fleuresdelune fleuresdelune Pentru neefectuarea controlului medical al salariatilor am primit sanctiune de la ITM in 2011 si de la DSP in 2012.Este corect? Care este intervalul legal in ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe zilele muncite xtreme27 xtreme27 Salut. Am lucrat la un patron care are firma de constructii pentru 3 zile. Din motive personale nu am mai mers la el deoarece am aflat de la alte persoane ca ... (vezi toată discuția)
Nereguli la locul de munca Ioana81Ioana Ioana81Ioana Buna ziua! Lucrez intr-o firma de aproape 2 ani si nu am avut dreptul la concediu pana anul acesta. Asa zis concediu ca el este doar pe hartie. Practic fiecare ... (vezi toată discuția)