avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Doua sanctiuni, pentru aceeasi fapta, de la doua ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Doua sanctiuni, pentru aceeasi fapta, de la doua organe de control diferite

Pentru neefectuarea controlului medical al salariatilor am primit sanctiune de la ITM in 2011 si de la DSP in 2012.Este corect? Care este intervalul legal in care nu pot primi amenda de la 2 organisme de control diferite pentru aceeasi contraventie?
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 09:10, 19 Februarie 2012
ITM si DSP sunt doua organe de control diferie.
Daca nu aveati med. muncii in 2011, la controlul ITM, sunt sigura ca ati primit un plan de masuri, cu termen de realizare.
Presupun ca ati trimis raspuns, ca s-au realizat masurile specificate.
Dar se pare ca nu era asa, daca in 2012 la controlul DSP tot nu aveati med. muncii.
D.p. meu de vedere, v-as amenda in fiecare luna, pana respectati prevederile legale.
Faptul ca DSP va controleaza, ma face sa inteleg ca, aveti activitate legata de productie/ comercializare alimentatie. Atunci sunteti un pericol ptr. populatie !
Cat va costa med. muncii ? Cat va costa o amenda ? Si tot va trebui sa respectati legislatia !!

Inspectorul ITM a constatat ca savarsirea faptei a fost in data cand a facut controlul v-a sanctionat si v-a dat un termen de remediere. Daca sa zicem ca inspectorul ITM verifica modul cum s-a remediat neconformitatea in termen de 6 luni de la termenul limita de remediere va poate sanctiona din nou pt neducerea la indeplinire a masurii dispuse si daca veti continua sa nu duceti la indeplinire masura ITM-ul sau DSP-ul poate cere ridicarea autoriztiei de functionare . Metode de constrangere sunt destule. Eu zic ca e mai simplu sa respectati legea pt ca e mai ieftin si dormiti si linistit.
Daca sa zicem au trecut mai mult de 6 luni de la data la care tr indeplinita masura va poate sanctiona din nou pt ca va constata o noua data de savarsire a unei noi fapte (data noului control) pt neefectuarea controlului medical periodic pt ca probabil periodicitatea controlului medical este de 6 luni in cazul dumneavoastra.
E adevarat in ORDONANTA nr. 2 din 12 iulie 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor la art. 20 alin. (2) se precizeaza ca "pentru aceeaşi fapta nu se pot aplica doua sau mai multe sancţiuni principale, repetate." dar fapta de a nu efectua controlul se va repeta periodic iar neducerea la ideplinire a masurii e o alta fapta care se sanctioneaza la randul ei.


DSP nu controleaza numai domeniul aliment.
Normal ca nu controleaza doar domeniul alimentar, dar ei raspund in principal de cercetarea bolilor profesionale
Daca nu dati detalii despre problema, noi presupunem !
Daca tot ne pierdem timpul sa postam parerea noastra, incercand sa va ajutam, va rog sa ne respectati pentru asta !
Sunt destui cei care posteaza pe langa subiect, e dreptul lor sa o faca, DAR, sunt cativa care si-au castigat reputatia ca stiu ce spun !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legal de remediere a problemelor unei firma dupa amenda morty morty Buna ziua, Am facut o sesizare la itm legat de trusele sanitare expirate din cadrul unei firme, sesizare care-a confirmat si la care s-a aplicat amenda. ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal incheiat de itm scadmin scadmin am fost amendat de catre ITM , am atacat procesul verbal in instanta. intrebarea mea este: 1-se suspenda procesul verbal pana la pronuntarea instantei? 2 ... (vezi toată discuția)
Control dsp si suspendare activitate firma o_iubi o_iubi Sunt administratorul unei firme cu obiect de activitate principal comercializare produse alimentare .In data de 22.06.2009 am avut un control de la DSP .Cei 2 ... (vezi toată discuția)