avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal incheiat de ITM

am fost amendat de catre ITM , am atacat procesul verbal in instanta. intrebarea mea este:
1-se suspenda procesul verbal pana la pronuntarea instantei?
2 -s au dispus masuri (ca urmare a neconformitatilor fata de prevederile legislatiei ) ce trebuie dus la indeplinire cu termen de realizare. Ce se intampla cu masurile respective? raman si ele suspendate pana la pronuntarea instantei? sau trebuie dat raspuns la termenul stabilit de catre ITM(binenteles termenul de realizare e inaintea pronuntarii judecatoresti )
:) interesant e faptul ca in ultimi 6 ani, aproape in fiecare an , am fost controlat pe aceeasi tematica si pana acum totul era ok! :)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: scadmin , utilizator 17:48, 16 Aprilie 2012
Daca prin cererea introdusa la instanta ati solicitat si suspendarea, atunci instanta se pronunta imediat pe suspendarea masurilor respective, apoi da termen pentru solutionarea in continuare a contestatiei.

Daca nu ati cerut suspendarea acelor masuri atunci nu se suspenda nimic.
Art.32 (3) din OUG nr.2/2001 prevede ca, plângerea suspendă executarea... asadar, un efect important al contestarii procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor este amanarea executarii sanctiunii, aceasta fiind suspendata, de drept, pana la solutionarea litigiului.

Trebuiau deschide doua actiuni:
- Contestarea proceselor-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor
- Contestarea in contencios administrativ a proceselor-verbale de control, potrivit Legii nr. 554/2004
v a multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm catalina222 catalina222 buna ziua, cum se precedeaza pentru depunerea unei constestatii a unui pv de contraventie incheiat de itm ? Sunt sanse sa fie anulata sau transformata in ... (vezi toată discuția)
Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Control itm Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare , sunt administrator la o firma care pe langa servicii de infrumusetare este autorizata sa efectueze si servicii de formare ... (vezi toată discuția)