Singura varianta care mi-a mai ramas este sa ma adresez la Cedo.Am in mana o hotarare definitiva si irevocabila care va trebui respectat.Consider ,(si nu numai eu) ca procesul putea sa se finalizeze intr-un alt mod,adica sa nu fiu eu cel care pierde.Intrebarea mea ar fi urmatoarea: in cazul in care ma hotarasc sa ma adresez la Cedo aceasta hotarare judecatoreasca va incepe sa-si produca efectele sau exista posibilitatea sa fie amanata executarea ei? Stiu ca si in cazul in care sa zicem as apela la Cedo si as castiga acolo,aceea hotarare pronuntata la Strasbourg nu va shimba hotararea adusa de tribunalul roman ci eventual stabileste anumite despagubiri care vor trebui ulterior suportate de catre statul roman.Asa ca intrebarea mea ramane aceeasi:daca ma adresez la Cedo,faptul ca incep in concret aceste demersuri afecteaza in vreun fel punerea in aplicare a hot.judecatoresti ,adica amanarea sau suspendarea ei sau nu?
Multumsc.
Depunerea unei plangeri individuale la CEDO nu suspenda si nici nu amana executarea unei hotarari judecatoresti.
In situatia in care CEDO constata ca prin hotararea pronuntata au fost incalcate anumite drepturi fundamentale prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului , aveti posibilitatea ca in termen de un an de la data ramanerii definitive a hotararii Curtii Europene a Drepturilor Omului sa solicitati revizuirea hotararii respective.
Am impresia ca vrea suspendarea executarii judecatoresti.
Daca e asa nu are timp de un proces la CEDO.
Poate incerca o plangere penala si sa incerce suspendarea executarii.