avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cedo
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cedo

Singura varianta care mi-a mai ramas este sa ma adresez la Cedo.Am in mana o hotarare definitiva si irevocabila care va trebui respectat.Consider ,(si nu numai eu) ca procesul putea sa se finalizeze intr-un alt mod,adica sa nu fiu eu cel care pierde.Intrebarea mea ar fi urmatoarea: in cazul in care ma hotarasc sa ma adresez la Cedo aceasta hotarare judecatoreasca va incepe sa-si produca efectele sau exista posibilitatea sa fie amanata executarea ei? Stiu ca si in cazul in care sa zicem as apela la Cedo si as castiga acolo,aceea hotarare pronuntata la Strasbourg nu va shimba hotararea adusa de tribunalul roman ci eventual stabileste anumite despagubiri care vor trebui ulterior suportate de catre statul roman.Asa ca intrebarea mea ramane aceeasi:daca ma adresez la Cedo,faptul ca incep in concret aceste demersuri afecteaza in vreun fel punerea in aplicare a hot.judecatoresti ,adica amanarea sau suspendarea ei sau nu?
Multumsc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:20, 30 Noiembrie 2008
Nu se poate obtine amanarea sau executarea hotararii judecatoresti pe motiv ca ati sesizat CEDO.

Incercati sa faceti o plangere penala daca credeti ca s-a comis vreo infractiune si din acest motiv ati pierdut procesul.

avocat Claudiu Lascoschi

"Incercati sa faceti o plangere penala daca credeti ca s-a comis vreo infractiune si din acest motiv ati pierdut procesul."

Ati putea detalia putin la ce v-ati gandit?

Inteleg ca sustineti ca aveti dreptate.
Ceva s-a intamplat de ati pierdut procesul.
Din ce motiv ati pierdut procesul?

avocat Claudiu Lascoschi
Depunerea unei plangeri individuale la CEDO nu suspenda si nici nu amana executarea unei hotarari judecatoresti.
In situatia in care CEDO constata ca prin hotararea pronuntata au fost incalcate anumite drepturi fundamentale prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului , aveti posibilitatea ca in termen de un an de la data ramanerii definitive a hotararii Curtii Europene a Drepturilor Omului sa solicitati revizuirea hotararii respective.
Am impresia ca vrea suspendarea executarii judecatoresti.
Daca e asa nu are timp de un proces la CEDO.
Poate incerca o plangere penala si sa incerce suspendarea executarii.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum se obtine documentatia necesara unei plangeri la cedo ? ninelus ninelus As dori sa stiu de unde se obtin informatii si de unde se obtin eventuale formulare necesare depunerii unei plangeri la CEDO ( doar in Bucuresti ) (vezi toată discuția)
Se mai poate ceva? eventual cedo? dandanaua dandanaua Proces penal judecat la fond, apel si recurs.In recursul partii vatamate, se schimba inclusiv solutia pe latura penala. Treaba e ca se fac, in solutionarea ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)