avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretarea dispozitivului hotararii pronuntate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretarea dispozitivului hotararii pronuntate de instanta

Aceasta este "solutia" pe care au primit-o parintii pe Portalul instantelor de judecata ............am o mare rugaminte, puteti sa-mi "traduceti" acest raspuns, si nu ar fi trebuit sa primeasca si explicatii privind aceasta decizie (de ce se respinge, in baza carei legi, etc...) ??? Va multumesc anticipat !!

Solutie: Admite în parte acţiunea civilă precizată formulată de reclamantul S.G. în contradictoriu cu pârâţii L.F. ş.a. şi, în consecinţă: Constată că prin joncţiunea posesiilor, numiţii SV şi SL au dobândit dreptul de proprietate prin uzucapiune asupra unei suprafeţe de 15.171 mp. din întregul teren înscris în CF 27 P....R nr.top.3526, 3529, 3530, 3531 şi 3532 în suprafaţă totală de 25695 mp. Respinge ca neîntemeiate celelalte capete de cerere cu privire la acest teren (dezbatere succesiunie după def. S. V. şi S. L. şi partaj succesiuni). Respinge ca neîntemeiată acţiunea precizată cu privire la terenul din intravilan înscris în CF 25278 şi 25279 P.....r, top. 153/2, 153/1 şi 154 precum şi cu privire la casa de locuit P+1 şi anexă gospodărească (grajd), existente pe acest teren . Dispune radierea din Cf 25279 Perişor top. 153/1 şi 154 a casei de lemn. Obligă pe reclamant să plătească pârâtei LF suma de 350 lei cheltuieli de judecată. Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantului de obligare a pârâţilor la cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 29 martie 2012. Preşedinte.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:34, 2 Aprilie 2012
Acest raspuns de pe portal este de fapt o copie de pe minuta, adica o sentinta nemotivata in drept si-n fapt.
Asteptati acasa acea sentinta, care va fi mult mai ampla, dezvoltata pe 3-4 pagini, in care veti observa modul de gandire al instantei cand a solutionat speta, cu articole de lege.
De la data comunicarii acelei decizii aveti 15 zile pentru recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - dovada demersurilor pentru aflarea domicliului paratei ana*maria ana*maria Buna seara, Am introdus o actiune civilia, prin care prin jonctiunea posesiilor a mea cu a parintilor mei inceputa in vremea codului civil, sa se constate ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren intravilan Mihut Nicolae Mihut Nicolae Am o intrebare pentru toti cei care ma pot ajuta cu o consultatie in privinta unui teren revendicat in intravilanul satului Sibiselul Vechi, comuna Beriu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune Steaua2014 Steaua2014 Data: 2017-10-26 Ora: 09:00 Complet: C6 Solutie: Admite in parte cererea Pronuntata in data de 2017-10-26 Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea ... (vezi toată discuția)