avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Loterie publicitara
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Loterie publicitara

Buna ziua,

Doresc sa organizez o loterie publicitara, si as dori ca in fiecare saptamna sa realizez mai multe extrageri. Premiile oferite fiind in bani, valorile putand sa ajunga si la 1.000 de euro. As vrea sa stiu daca sunt limitat din acest punct de vedere, adica daca exista vreun plafon al premiilor pe care le pot oferii.

Si o alta intrebare: fiind loterie publicitara, trebuie ca extragerile sa fie organizate in prezenta unor martori, notari, etc? Sau nu e obligatoriu acest lucru?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stelea Catalin , Consilier juridic 18:03, 17 Mai 2012
Buna seara,
Legea nu institue limitari in ceea ce priveste valoarea premiilor acordate.
Deoarece vorbim de o loterie promotionala in cadrul careia atribuirea premilor se face prin tragere la sorti (din cate inteleg) va trebui sa redactati un regulament al promotiei care trebuie autentificat de un notar.
Legea nu impune ca extragerea sa fie facuta in prezenta unui notar, dar este recomandat din punct de vedere al credibilitatii......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concursuri pe facebook enasro enasro Recent am observat ca pe facebook sunt o gramada de concursuri si promotii cu tot felul de premii. La unele dintre ele am gasit regulament, dar la unele nu. ... (vezi toată discuția)
Concurs online - aspecte legale alinaaii alinaaii Va rog frumos, imi puteti spune care este diferenta dintre concurs si loterie publicitara? daca vreau sa fac un concurs in care utilizatorii sunt pusi ... (vezi toată discuția)
Concurs magazin alimentar danielconstantin danielconstantin Buna ziua! Sunt contabil la o societate ce practica comertul cu amanuntul in 3 magazine alimentare. In cadrul societatii s-a hotarat practicarea unui concurs ... (vezi toată discuția)