avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere srl cu trecerea proprietatii la asociati ( 2 ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere srl cu trecerea proprietatii la asociati ( 2 romani ,2 straini)ca persoane fizice

suntem 4 asociati ai unui srl deschis acum 5 ani . acest srl nu a avut niciodata activitate , momentan este declarat fara activitate . noi asociati am adaugat la aceasta firma acum cativa ani o proprietate de 27 m2 de teren agricol o casa batraneasca si un fanar ! acum vrem sa inchidem aceasta societate ! cetatenii straini pana in 2014 nu pot detine teren agricol in romania ca persoane fizice din acest motiv ei renunta la partea lor de proprietate in favoare asociatilor romani. cum trebuie procedat si care este cea mai economica formula?
1 . se retrag din societate inainte de radiere ?
2 se radiaza firma impreuna si declara ca renunta la proprietate ?
3 trebuie vanduta proprietatea la persoana fizica si apoi se radiaza firma?
imi puteti indica cine se ocupa de aceste formalitati? contabil, camera de comert , agenti intermediare????
mentionez ca firma nu are nici un fel de datorii , avind toate taxele platite la zi !
va multumesc!!!!!

Alte discuții în legătură

Radiere srl cu trecerea proprietatii la asociati ( 2 romani ,2 straini)ca persoane fizice larissa156486 larissa156486 suntem 4 asociati ai unui srl deschis acum 5 ani . acest srl nu a avut niciodata activitate , momentan este declarat fara activitate . noi asociati am adaugat ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de teren si costructi de pe o firma srl larissa156486 larissa156486 acum 4 , 5 ani am deschis un srl impreuna cu alti 3 asociati dintre care 2 asociati straini. aceasta firma nu a avut activitate niciodata . un an mai tarziu ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl-d ioananicoleta89 ioananicoleta89 Buna ziua, detin un SRL-D infintat anul trecut cu activitatea principala cod caen 204, de la infintare firma a avut doar 2 facturi emise, in rest nu am avut ... (vezi toată discuția)