avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere srl cu trecerea proprietatii la asociati ( 2 ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere srl cu trecerea proprietatii la asociati ( 2 romani ,2 straini)ca persoane fizice

suntem 4 asociati ai unui srl deschis acum 5 ani . acest srl nu a avut niciodata activitate , momentan este declarat fara activitate . noi asociati am adaugat la aceasta firma acum cativa ani o proprietate de 27 m2 de teren agricol o casa batraneasca si un fanar ! acum vrem sa inchidem aceasta societate ! cetatenii straini pana in 2014 nu pot detine teren agricol in romania ca persoane fizice din acest motiv ei renunta la partea lor de proprietate in favoare asociatilor romani. cum trebuie procedat si care este cea mai economica formula?
1 . se retrag din societate inainte de radiere ?
2 se radiaza firma impreuna si declara ca renunta la proprietate ?
3 trebuie vanduta proprietatea la persoana fizica si apoi se radiaza firma?
imi puteti indica cine se ocupa de aceste formalitati? contabil, camera de comert , agenti intermediare????
mentionez ca firma nu are nici un fel de datorii , avind toate taxele platite la zi !
va multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: larissa156486 , utilizator 10:48, 4 Aprilie 2012
Se poate radia societatea in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.In hotararea de radiere se va arata modul de impartire a bunurilor dupa radierea societatii, respectiv transmiterea dreptului de proprietate. Pentru intocmirea actelor va recomand sa va adresati serviciului de asistenta juridica din cadrul registrului comertului.
ok, multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl cu trecerea proprietatii la asociati ( 2 romani ,2 straini)ca persoane fizice larissa156486 larissa156486 suntem 4 asociati ai unui srl deschis acum 5 ani . acest srl nu a avut niciodata activitate , momentan este declarat fara activitate . noi asociati am adaugat ... (vezi toată discuția)
Firma neradiata ! dan-gabriel13 dan-gabriel13 salutare tururor ! daca am o firma care este lichidata si dizolvata, iar eu nu o radiez, ca nu am inca bani, pot pati ceva, dpdv legal ? ar mai trebui in ... (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)