un proprietar isi vinde masina.
la care nu are platita taxa de drum, deoarece nu a folosit-o.
vanzatorul cumpara masina. pleaca cu aceasta si e surprins de camere.
la 6 luni, fostul proprietar primeste acasa pv cu amenda.
ce trebuie sa faca vanzatorul?
mentionez ca in pv e inscrisa data , ca fiind cea a actului de vanzare cumparare, si a emiterii certificatului de radiere de la fisc, iar ora este 22:30.
adica radierea se executase oricum inainte de ora surprinderii circulatiei....
ps pv nu are semnatura olografa a agentului constatator....
Stati putin ca n-am inteles, proprietarul este vanzatorul, tot el pleaca cu masina care nu avea rovinieta pentru ca n-o folosise, sau pleaca cumparatorul cu masina?
In 15 zile de la data comunicarii depuneti contestatie la instanta indicata pe procesul verbal, sau daca nu este la instanta in a carei raza de circumscriptie s-a constatat faptul ca auto a circulat fara rovinieta, atasati o copie a contractului de vanzare cumparare, si , in cazul in care nu va intelegeti cu cumparataorul, care normal este de vina in aceasta speta, atunci il indicati in plangere ca cel responsabil de comiterea contraventiei (sa-l chemati in garantie). Referitor la termen Art. 13, al. 1 scrie:OG2/2001 “Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.”- procesul verbal este in intocmit termen.
Radiere auto
zuz56
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,intr-o prb privind radierea unei autoutilitare Dacia.Masina am vandut-o acum 2 ani. Am facut actul de vanzare-cumparare,i-am ... (vezi toată discuția)