avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autoturism vandut, amenda rovinieta aplicata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autoturism vandut, amenda rovinieta aplicata vanzatorului

se da urmatoarea situatie:

un proprietar isi vinde masina.
la care nu are platita taxa de drum, deoarece nu a folosit-o.

vanzatorul cumpara masina. pleaca cu aceasta si e surprins de camere.

la 6 luni, fostul proprietar primeste acasa pv cu amenda.

ce trebuie sa faca vanzatorul?
mentionez ca in pv e inscrisa data , ca fiind cea a actului de vanzare cumparare, si a emiterii certificatului de radiere de la fisc, iar ora este 22:30.

adica radierea se executase oricum inainte de ora surprinderii circulatiei....

ps pv nu are semnatura olografa a agentului constatator....
Stati putin ca n-am inteles, proprietarul este vanzatorul, tot el pleaca cu masina care nu avea rovinieta pentru ca n-o folosise, sau pleaca cumparatorul cu masina?
evident pleaca cumparatorul

dar pv amenda soseste la vanzatorr.
fapta a fost pe 10 oct, amenda a sosit azi 3 aprilie
In 15 zile de la data comunicarii depuneti contestatie la instanta indicata pe procesul verbal, sau daca nu este la instanta in a carei raza de circumscriptie s-a constatat faptul ca auto a circulat fara rovinieta, atasati o copie a contractului de vanzare cumparare, si , in cazul in care nu va intelegeti cu cumparataorul, care normal este de vina in aceasta speta, atunci il indicati in plangere ca cel responsabil de comiterea contraventiei (sa-l chemati in garantie). Referitor la termen Art. 13, al. 1 scrie:OG2/2001 “Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.”- procesul verbal este in intocmit termen.
Contractul privind transmiterea dreptului de proprietate este unul "de mana" sau unul autentic?
nu stiu ce intelegeti dvs prin termenii : "autentic" si "de mana".

este contract de vnzare cumparare cum se face la orice masina in ro.

facut "la chiosc", adica la o societate autorizata.

in baza lui, serv financiar al primariei mi-a radiat masina in acea zi....

10 octombrie 2011.

asa am spus la inceput

Alte discuții în legătură

Radiere auto zuz56 zuz56 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,intr-o prb privind radierea unei autoutilitare Dacia.Masina am vandut-o acum 2 ani. Am facut actul de vanzare-cumparare,i-am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta masina vanduta Marius M Marius M In ianuarie 2016 am vandut masina. Am incheiat contractul de vanzare cumparare si am certifica de radiere fiscala din ianuarie 2016. Acum, la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie incheiat pe numele proprietarului decedat hunedoreanul hunedoreanul Anul trecut am luat o masina de la o doamna care a avut o dacie de pe sotul decedat. Din pacate nu am verificat daca masina avea rovinieta si in consecinta ... (vezi toată discuția)