avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta masina vanduta

In ianuarie 2016 am vandut masina. Am incheiat contractul de vanzare cumparare si am certifica de radiere fiscala din ianuarie 2016.
Acum, la sfarsitul lunii iunie primesc prin posta PV de amenda pentru circulatie fara rovinieta. Cand am vandut masina inca mai era valabila rovinieta platita de mine.
Acum am cautat pe siteul CNADNR, dupa numarul de inmatriculare si seria caroseriei iar masina figureaza fara rovinieta valabila. Asta inseamna ca proprieatrul actual circula fara rovinieta. Iar daca amenda a venit la mine inseamna ca el nu a inscris inca masina pe numele sau in maxim 30 de zile asa cum prevede legislatia.
Asa vrea sa rezolv problema astfel:
1. Sa contest la Judecatorie contraventia in termen de 15 zile asa cum prevede legea, depunad cererea si dovada ca am vandut (actul de vanzare si scoaterea de pe rol de la primarie)
2. Sa fac o adresa catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, pentru ca pe viitor sa nu mai primesc amenzi de nici un fel pentru aceasta masina.
3. Sa-l chem in judecata pe actualul proprietar al masinii care nerespecatand legislatia mi-a creat necazuri, am umblat pe drumuri la posta, la politie, la judecatorie... pierzand zile bune de munca.

Va rog sa ma corectati si sa ma indrumati ce am de facut la fiecare din cele 3 puncte.
Pot cumula punctul 1 cu 3, in sensul ca in acelasi proces sa cer anularea contraventiei si solicitarae de despagubiri de la cumparator?
Va multumesc!

P.S. Am parcurs si materialul de pe avocatnet de unde m-am documentat putin:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Marius M, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:31, 26 Iulie 2016
Datorita lipsei de responsabilitate a cumparatorului,va confruntati dv cu probleme
Pentru ca dv sa nu va confruntati cu situatia neplacuta sa fiti executat silit pentru neplata amenda rovinieta,contestati PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia
Informati oficial atat SPR evidenta auto cat si CNADNR ca nu mai sunteti proprietarul vehiculului-anexati contractul de vanzare cumparare
Cu hotararea definitiva a instantei ,notificati oficial cumparatorul de obligatia finalizarii procedurii de inmatriculare vehicul si achitarea amenzii aferent lipsa rovinieta -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Puteti sarii eventual etapa cu instanta-contestare PV ,achitand c/v amenda ,urmand sa recuperati suma ulterior de la cumparator
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la cnadr dorat dorat BUNA ZIUA! Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe ... (vezi toată discuția)
Radiere auto politie dupa 4 ani sufix sufix Buna ziua, in 2011 am vandut un autoturism care l-am radiat doar la financiar. Cumparatorul imediat dupa vanzare a luat 12 amenzi de rovinieta dupa care a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)