avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere auto

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati,intr-o prb privind radierea unei autoutilitare Dacia.Masina am vandut-o acum 2 ani. Am facut actul de vanzare-cumparare,i-am inmanat certificatul fiscal.Cumparatorul a circulat cu masina,fara rovinieta,iar amenda a sosit pe numele meu(2 amenzi ,una in 2015 si una in 2016).Nerespectand termenul de a o transcrie pe numele sau,de o luna de la vanzare.De aceea doresc radierea acestei masini si transcrierea pe numele sau.V-as ruga sa-mi prezentati ,cum sa formulez o astfel de actiune ,de radiere auto prin, hot.judecatoreasca.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 21:59, 13 Iunie 2017
Din cate stiu eu nu este nevoie de hotarare judecatoreasca.
Dv. trebuie sa va prezentati la serviciul politiei rutiere cu contractul de vanzare cumparare pentru radiere.
Vanzatorul masinii, dupa trecerea termenului de 30 de zile, poate depune la DRPCIV o copie dupa contractul de vanzare-cumparare si o declaratie scrisa de mana in care precizeaza ca a instrainat masina. Aceasta procedura il va scapa pe vanzator de eventualele neplaceri, precum amenzi care vor veni pe numele lui daca cumparatorul nu s-a trecut in actele masinii.
Tot pe baza contractului de VC puteti contesta amenzile venite.
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini vandute miorita_m miorita_m Buna ziua Am si eu o intrebare legata de modalitatea de radiere a unei masini. Masina a fost vanduta ,iar in momentul vanzarii s-a incheiat la un birou de ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare/radiere auto cristiana_h cristiana_h Buna seara, Ne puteti lamuri cu privire la obligatiile vanzatorului in cazul instrainarii unui autovehicul? Situatia sta in felul urmator: - am vandut ... (vezi toată discuția)