avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare de schimbare a reprezentantilor salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare de schimbare a reprezentantilor salariatilor

Iimi puteti spune, va rog, cum ar trebui sa arate o hotarare de schimbare a reprezentantilor salariatilor?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 21:42, 27 Noiembrie 2008
Cand au fost alesi reprezentantii salariatilor s-a intrunit adunarea generala a salariatilor care a ales prin vot secret pe reprezentantii sai. Acum tot adunarea generala se va intruni si va alege alti reprezentanti. Se va proceda la incheierea unui proces-verbal al adunarii generale in care s-a hotarat cine sunt noii alesi.
Am inteles. Si procesul verbal al adunarii generale cu noii alesi, se depune la ITM sau nu este nevoie de el decat in cadrul firmei?
Va multumesc!
Nu trebuie depuse asemnea acte la ITM, ci doar sa notificati angajatorului ca incepand cu data de noii reprezentanti ai salariatilor sunt acele persoane si pe care ii nominalizati.
Procesul verbal prin care se consemneaza alegerea noilor alesi ca reprezentanti ai salariatilor,
NU se depune la ITM, ci doar se comunica patronatului pentru ca acestia sa stie cu cine negociaza de aici
inainte.

Procesul verbal arata cam asa:
Proces - verbal
Nr .... Data .......
Intruniti astazi, ora ..., locul ... salariatii mentionati in lista din anexa am stabilit urmatoarea ordine de zi:
- Alegerea reprezentantilor salariatilor si delegarea acestora pentru a ne reprezenta in relatiile cu
patronatul si pentru a indeplini sarcinile stabilite de Codul Muncii.
Reprezentantii au puteri depline si mandat nelimitat.
In urma votului secret au fost alesi urmatorii:
- Popescu;
- Ionescu;
- Vasilescu
Redactat in 3 exemplare.
Semnaturi

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea reprez salariatilor victorkif victorkif imi poate spune si mie care sunt pasii pentru alegerea unor reprez ai salariatilor??????? am facut contractul colectiv de munca dar unitatea noastra nu are ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv ginnyy ginnyy potrivit legii 130/1996 - Negocierea colectivă, la nivel de unitate, este obligatorie pentru unitatile cu mai mult de 21 de salariati. Negocierea presupune ... (vezi toată discuția)
Schimbare reprezentant al salariatilor alinaion82 alinaion82 Buna ziua! As dori sa stiu in cazul in care unul dintre reprezentantii salariatilor va pleca din cadrul firmei, cum se procedeaza in aces sens. Tin sa ... (vezi toată discuția)