avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alegerea reprez salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alegerea reprez salariatilor

imi poate spune si mie care sunt pasii pentru alegerea unor reprez ai salariatilor??????? am facut contractul colectiv de munca dar unitatea noastra nu are reprez ai salariatilor... si daca ma poate ajuta cineva cu un model de proces verbal sau sa-mi spuna macar ce sa scriu in el...si in toate celelalte acte pe care tb sa le fac... si chiar tb ca reprezentantul salariatilor sa aiba un an fara intrerupere la angajator?????? la noi doar 2 directori...unul executiv si unul de vanzari.... si niste muncitori necalificati au un an fara intrerupere... restul ...consilier juridic, economisti, ingineri...au mai putin de un an... pot face cva in situatia asta??????????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:11, 21 Martie 2009
de ce nu ar putea sa fie reprezentantul angajatilor, unul din cei care i-ati enumerat?daca numai pe ei ii aveti...pe de alta parte nu cunoastem nici un fel de reglementare prin care cei cu o vechime mai mica de un an,nu pot sa fie alesi ca reprezentanti ai angajatilor...:hm:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se face o adunare a salariatilor unde trebuie sa fie prezenti jumatate plus unu. Se aleg reprezentantii salariatilor (in numar de 3). In urma acestei adunari se incheie un proces verbal prin care se stabileste ca "in urma adunarii generale a salariatilor din data de ........ la care au fost prezenti .......... (aici poti sa introduci un tabel cu nume, prenume, semnatura, data) reprezentand ...... din numarul total al salariatilor si care au decis ca X, Y si Z sa fie desemnati ca reprezentanti ai salariatilor din SC ........ pentru a negocia clauzele din Contractul Colectiv de munca de la nivelul unitatii".

O copie a acestui proces verbal o vei atasa la CCM atunci cand il vei inainta la Directia muncii.

Mai trebui sa faci o adresa de inaintare : "Catre Directia muncii ......., SC ...... va inainteaza spre verificare si avizare CCM la nivelul SC ..... valabil pe perioada (perioada de valabilitate este de minim 1 an)"
1. Ar fi bine sa cititi legea 130/1996 privin contractele colective de munca (care spune ce si cum sa faceti), republicata in M.O.p.I nr.184/19.05.1998.
2. Daca nu aveti salariati cu vechime mai mare de un an in firma alegeti din ceilalti.
3. Va dau un model de PV in urma alegerii reprezentantilor salariatilo:

SC ____________________________ SRL
Sediul_____________________________
Tel/Fax: ___________________________

PROCES-VERBAL
incheiat azi 29.09.2008

Adunarea generala a salariatilor s-a intrunit pentru ca, in conformitate cu prevederile art.20 din Legea nr.130/1996, republicata, sa aleaga, prin vot secret, reprezentantii salariatilor care sa participe la negocierea si semnarea Contractului colectiv de munca cu patronatul societatii comerciale si urmarirea aplicarii acestuia de catre ambele parti contractante.

La Adunarea generala au participat 17 salariati din totalul de 19 existenti scriptic la data de 29.09.2008.

Adunarea generala este condusa de dl _________________. Pentru scrierea procesului-verbal al adunarii este propusa si aleasa dna ______________________ ..
Adunarea generala a hotarat, prin vot deschis, sa aleaga doi reprezentanti ai salariatilor.
S-au facut trei propuneri: Munteanu Emil Petre, Tudose Mihai Ciprian si Andrei Daniel.
Prin vot deschis au fost aprobate propunerile si candidatii au fost trecuti pe buletinele de vot. Pentru numararea voturilor au fost alese doua persoane: Mazilu Constantin si Duta Gabriel Ion.
In urma votului secret au rezultat urmatoarele: Munteanu Emil Petre = 8 voturi, Tudose Mihai Ciprian = 2 voturi, Andrei Daniel = 7 voturi.
Ca urmare a rezultatului votarii au fost declarati alesi ca reprezentanti ai salariatilor: Munteanu Emil Petre si Andrei Daniel.

Drept pentru care am incheiat prezentul proces-verbal.

Presedinte Adunare Generala, Intocmit,

_______________ _____________

In rest procedati cum v-au spus si colegii mei si cum scrie in legea 130/1996.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numarul minim de reprezentanti ai salariatilor maiamaria maiamaria buna ziua. numele meu e maria si ma confrunt cu urmatoarea problema.sunt IRU la o societate (la inceput), cu 130 angajati.in acest moment avem 3 repr.ai ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel de unitate pentru incepatorii in hr andreea.cobianu andreea.cobianu lucrez la o firma nou infiintata, caen 1814, si ma ocup de personal. avem 50 de muncitori necalificati, 1 responsabil ssm/psi, 1 translator, 6 CTC, 3 sefi de ... (vezi toată discuția)
Alegerea reprezentantilor salariatilor julex julex Imi poate spune cineva daca exista vreo lege care sa reglementeaze alegerea reprezentantilor salariatilor. Care sunt modalitatile de alegere, remuneratia, etc (vezi toată discuția)